Bardia National Park tour

De excursie Bardia National Park neemt je mee in de Nepalese wildernis. Het is een korte tocht van maar vier dagen waarin je overweldigend wordt door de dieren en de natuur. Doordat we op een verschillende manier door de jungle trekken, ervaar je deze op heel verschillende manieren. Bardia National Park is een van de grootste parken van Nepal waarin je tal van vogels, olifant en dieren die in het water leven, tegenkomt. We komen zeldzame planten en dieren tegen. Het aantal dagen dat je hier wilt verblijven, kunnen we aanpassen aan je wensen.

De opbrengst van deze reis helpt Nepali Children.

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst in Bardia National Park (300 meter).

Je wordt opgehaald van Nepalgunj Airport. Vanaf daar is het 90 kilometers (2 uur rijden) naar Bardia National Park. We checken ons in het resort in. We verkennen een authentiek Thuru dorp. Deze bevolkingsgroep is de oorspronkelijke bewoners van de jungle. We gaan ook langs het bezoekerscentrum en langs de krokodillen opvang.

Dag 02 Bardia National Park: jungle safari, cultureel dansprogramma.

Na het ontbijt wandelen we door de jungle. We gaan de jungle in met een gids en een drager. We zullen veel verschillende dieren tegenkomen zoals olifanten, neushoorns, verschillende soorten herten, beren, tijgers en hyena's. De gids zal ons van alles uitleggen over hetgeen we onderweg tegenkomen. Na het diner gaan we 's avonds naar een traditionele Thuru dans bijeenkomst.

Dag 03 Bardia National Park: safari per boot, vogels observeren, cultureel dans programma.

Na het ontbijt rijden we een uur naar Chisapani dat aan de Karnali rivier igt. Hier krijgen we de mogelijkheid om de jungle te ervaren vanaf een boot. Ook nu gaat er een ervaren gids mee die ook de grillen van de rivier kent. We zien een prachtig subtropisch landschap met haar talrijke dieren. In de rivier zul je de krokodillen, marsh mugger en gangetic dolphins zien. Onderweg moet je ook zeker goed om je heenkijken zodat je de vogels kunt spotten. Vandaag eindigt opnieuw met een dansprogramma.

Dag 04 Bardia National Park: safari per olifant, vertrek.

Na het ontbijt verkennen we de jungle per olifant. Op deze manier is de kans nog groter om de wilde dieren zoals apen, herten, neushoorns en beren te ontmoeten. Na de safari word je weer naar het vliegveld gebracht.