Yoga naturopathy hiking

Tijdens deze vakantie vergaar je veel informatie over een holistische levensstijl. Vervolgens zul je ervaren dat dit in de praktijk eenvoudig is toe te passen. Om dit te realiseren zijn we zijn in Kathmandu op zoek gegaan naar een locatie waar ze op eenzelfde manier denken en handelen. Want wat je zegt moet je natuurlijk ook doen. We zijn uitgekomen bij het Nepal Yoga Home aan de rand van Kathmandu. Je zult bij binnenkomst meteen al merken dat dit een inspirerende en spirituele omgeving is in een prachtige natuurlijke omgeving, met een biologische tuin waar je terecht kunt voor het beoefenen van onder andere yoga en meditatie en in aanraking komt met ayurveda, natuurlijke geneeswijzen (= naturopathy) en verschillende vormen van healing. Samen met de internationaal werkende yoga meester Prakash Acharya, een ayurveda arts en ons bedrijf hebben we het programma samengesteld. Aan de orde komt onder andere:

  • essentiële onderdelen van yoga als levensstijl
  • de verschillen tussen gezondheid en ziekte en hoe je dit vervolgens in de praktijk kunt toepassen. Stress preventie is hiervan een onderdeel.
  • therapeutische (medische)yoga in combinatie met eten, voedingsingrediënten en Ayurveda.
  • de relatie tussen yoga, godsdienst, overtuigingen, natuurlijke geneeswijzen, altruïsme, en alle vormen van duurzaamheid. Natuurlijk zullen we stilstaan bij ons energie systeem op alle niveaus.

Na vier dagen gaan we onze kennis en tips in de praktijk brengen. Als eerste reizen we af naar een boerderij en opleidingsinstituut die werkt volgens de principes van permacultuur om te ervaren hoe de meest natuurlijke manier van landbouw bijdraagt aan duurzaamheid van de aarde en natuurlijk van je eigen lichaam. Daarna wordt onze reis vervolgd door rond te dwalen in de omgeving van Madanpur. We overnachten bij de lokale bevolking thuis. Tijdens deze drie dagen krijg je de mogelijkheid om al je opgedane inzichten in de praktijk te brengen. De arts die ons vergezeld tijdens de wandelingen zal je bijstaan met praktische handvatten.

De opbrengst van deze reis helpt Nepali Children.

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst in Kathmandu.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Naar Nepal Yoga Home.

De ochtend heb je tijd voor jezelf. Gewoon heerlijk ontspannen en je voorbereiden op de fantastische tijd die je te wachten staat om een volledige balans te ervaren tussen je lichaam, geest en ziel. Rond een uur of een gaan we naar het prachtige Nepal Yoga Home. Zodra als we daar aankomen ervaar je al de schoonheid en de vredige sfeer van deze plaats. Je wordt je meteen bewust van de consequenties van een holistische levenswijze, altruïsme en een manier van leven die bijdraagt aan duurzaamheid op alle niveaus.

Dag 03 Verblijf in het Nepal Yoga Home.

Elke dag sta je vroeg op om yoga te beoefenen, biologisch te ontbijten en om daarna lectures te volgen. Natuurlijk zijn ook de andere maaltijden biologisch bereid volgens de Nepalase keuken. Tijdens de lessen krijgen we onder informatie over:

  • De meest essentiële onderdelen van yoga als je dit beschouwt als een manier van leven in plaats van een serie technieken/oefeningen. We hebben het tijdens de lessen zowel over een preventieve en therapeutische inzet van yoga.
  • Het verschil tussen gezondheid en ziekte en hoe je deze inzichten in de praktijk kunt brengen in ons dagelijkse hectische leven. Een onderdeel daarvan is stress preventie, ontgiften en behandelingen met yoga, Ayurveda en voeding.
  • Therapeutische (medische) yoga in samenhang met voeding, voedingsstoffen en Ayurveda.
  • De relatie tussen yoga, geloof, overtuigingen, natuurlijke geneeswijzen, altruïsme en duurzaamheid. Natuurlijk zullen we ook stilstaan bij ons energie systeem op alle niveaus.

Dag 04 Verblijf in het Nepal Yoga Home.

Zie beschrijving dag 03.

Dag 05 Verblijf in het Nepal Yoga Home.

Zie beschrijving dag 03.

Dag 06 Naar een permacultuur opleidingsinstituut en boerderij.

Vandaag gaan we naar een permacultuur boerderij cq opleidingsinstituut waar deelnemers worden opgeleid om te werken via de principes van permacultuur voor het verbouwen van biologisch groenten en fruit. Onderweg zal de Ayurveda arts ons begeleiden om meer te weten te komen of kruiden, hun geneeskrachtige werking en op welke manier we deze kunnen inzetten. Ook zullen we tal van praktische yoga en meditatie oefeningen krijgen om geen klachten te krijgen (vermoeidheid, rugklachten, hoofdpijn, bloeddruk etc).

Dag 07 Verblijf op een permacultuur opleidingsinstituut en boerderij.

Vandaag nemen we deel aan het boeren leven. Het helpt je om te aarden en om alle inzichten een plekje te geven.

Dag 08 Hiking rondom Madanpur.

Tijdens al onze hikings beoefenen we regelmatig yoga en meditatie. Wanneer we een beetje moe zijn of fysieke ongemakken ervaren, verhelpen we deze meteen door het beoefenen van yoga of meditatie. De ayauverda arts geeft ons de praktische oplossingen. Daarnaast zal de arts ook zijn kennis over kruiden en de medische aspecten van planten met ons delen. 's Avonds verblijven we bij de lokale bevolking in huis.

Dag 09 Hiking naar een biologische koffie boerderij en daarna naar een biologische veehouderij.

Vandaag zullen we twee ander typen van biologische boerderijen bezoeken: een biologische koffie boerderij en daarna naar een biologische veehouderij.

Dag 10 Hiking door Kakani village over Kakani heuvels.

The Kakani village is een prachtige plek om de Nepalese cultuur in de dorpen te ontdekken. Het dorp is omgeven met een prachtig bos met eiken, rododendron en naaldbomen. We kunnen ook naar een viskwekerij, vogels spotten of gewoon uitkijken over de Himalaya.

Dag 11 Hiking naar Shivapuri Nagaryun national park.

Shivapuri Nagarjun National Park (159 km2) ligt zo'n 12 kilometer ten noorden van Kathmandu. Het is het negende nationale park en aangelegd in 2002. Het heeft een belangrijke functie als waterreservoir en als natuurreservaat voor wilde dieren. Shivapuri ligt in een overgangsgebied tussen een subtropisch en landklimaat. De vegetatie is daardoor erg gevarieerd, mede afhankelijk van de hoogte. Je kunt verschillende wilde dieren tegen komen zoals de Himalayan Black bear, leopard, jungle cat, en de rhesus aap. Het park geeft onderdak aan 177 verschillende soorten vogels, waaronder een aantal bedreigde soorten, 102 verschillende soorten vlinders, waaronder een aantal zeer zeldzame rassen maar ook 129 verschillende soorten paddestoelen. Shivapuri is een van de belangrijkste bronnen voor het drinkwater voor de Kathmandu vallei. Elke dag wordt er 30 miljoen liter water gewonnen uit de rivieren zoals de Bagmati rivier en de Bishnumati rivier en uit andere kleinere beekjes.

Dag 12 Vertrek.

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.