Festival Chitwan hiking

Deze reis geeft je de mogelijkheid om in een korte tijd kennis te maken met vele facetten van het prachtige Nepal.
Het is een unieke gelegenheid om met het geloof in aanraking te komen, en om in het natuurreservaat Chitwan kennis te maken met de natuur, wildlife en cultuur van Nepal. In Chitwan ervaar je de tradities van de Nepali, de oneindige hoeveelheid vogels en wilde dieren. Het is een echte unieke ervaring om de olifanten aan te raken of om de tijgers van dichtbij te zien. We nemen voor dit deel van het programma drie dagen de tijd.

Daarna reizen we door naar Madanpur om nog enkele dagen te wandelen.

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst in Kathmandu.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Vertrek naar Chitwan.

Per bus vertrekken we vandaag naar het natuurreservaat Chitwan. Deze tocht duurt ongeveer 5 uur.

Dag 03 - Dag 04 Verblijf in Chitwan.

Eerdere beschrijving

Dag 05 Terug naar Kathmandu.

Per bus maken we vandaag de terugtocht naar Kathmandu. In een luxe toeristenbus zal de reis ongeveer 6 uur in beslag nemen.

Dag 06 Reis naar Madanpur en 2 uur wandelen

Met de lokale bus reizen we naar Madunpur. De tocht duurt ongeveer 3 uur. Voor het verblijf in Madanpur neem je alleen maar een dagrugzak mee, zodat je aansluitend aan de busrit een paar uur kunt wandelen. Het is de eerste kennismaking met de prachtige, rustgevende en meest vredige plaats in de vallei van Kathmandu. Madanpur is het dorp waar ons Nepali Children Project gevestigd is. Je verblijft de komende dagen bij de lokale bevolking in huis.

Dag 07 Hiking rondom Madanpur.

Heerlijk een aantal uren lopen door de velden en over de terrasvelden. Je maakt hier kennis met de lokale bevolking en hun gewoonten, hun werk in de velden en zult zien waar ons project aan het werk is.

Dag 08 Twee uur wandelen en daarna terug naar Kathmandu.

Vandaag hebben we nog twee uur de tijd om in dit prachtige gebied te lopen. We nemen je mee over de paden waar nauwelijks verkeer komt. Rust, ruimte en genieten zijn de sleutelwoorden van deze wandeling

Dag 09 Sightseeing in Kathmandu op basis van de voorkeuren van de deelnemers.

Wat wil je deze dag beleven? Laat het ons weten en wij organiseren dit voor je.

Dag 10 Holi Festival.

Holi Festival is een feest waarin Hindoe vieren dat de lente eraan komt. 's Avonds zijn er overal grote vuren. De traditie is dat overdag gekleurd poeder in de lucht en over mensen wordt gegooid. Het feest duurt meerdere dagen maar veel mensen vieren Holi Festival alleen op de laatste dag. Mensen uit de omliggende dorpen hebben meer rituelen gedurende enkele weken en maken speciale maaltijden. Je kunt je voorstellen dat kinderen dit een geweldig feest vinden. Ze gooien gekleurd water over iedereen heen of gebruiken daarvoor hun waterpistolen. Iedereen geniet van dit feest alsof ze de donkere wintermaanden achter zich willen laten en de lente willen begroeten. Het is een uitbundig feest waar je alleen maar vrolijke mensen tegen zult komen.

Dag 11 Vertrek.

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.