Festival Poonhill hiking

Deze reis geeft je de mogelijkheid om in een korte tijd kennis te maken met Nepal door eerst deel te nemen in een uniek Hindoe festival in de hoofdstad Kathmandu om daarna de prachtige natuur te ontdekken door te wandelen in de Himalaya. Iedereen die voor het eerst naar Nepal komt, moet eigenlijk kennis maken met de Himalaya; de adembenemende vergezichten over de besneeuwde bergtoppen zul je nooit meer vergeten. Tijdens deze vakantie hebben we gekozen om de trekking te doen in het populaire Poonhill gebied. De meeste organisaties bieden deze trektocht aan in 4 of 5 dagen maar we hebben de tocht uitgebreid naar 7 dagen.

De opbrengst van deze reis helpt Nepali Children.

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst in Kathmandu.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Matra Shivaratri.

Tijdens Shivaratri wordt de geboorte van Shiva gevierd. Er zijn veel verhalen rondom deze viering. Een daarvan is dat tijdens deze dag, Samundra Manthan, het gif Halahal uit de oceaan kwam dat alles vernietigde. Om de wereld tegen dit gif te beschermen werd Shiva gedwongen om dit gif in zijn keel te houden. Zijn adamsappel kleurde blauw. Daarom wordt Shiva vaak blauw afgebeeld. Sinds dat moment wordt hij ook wel Nilkantha genoemd. Dit betekent in het Sanskriet 'degene met de blauwe keel'. Omdat Shiva de wereld heeft gered, wordt deze dag nu gevierd om Shiva te bedanken. Er wordt ook geloofd dat Shiva op deze dag trouwde met Goddess Parvati.

Dag 03 Met de bus naar Pokhara.

Deze tocht duurt ongeveer zes uur waarna we nog een half dagje over hebben voor sightseeing in Pokhara Valley (Phewa Lake, Barahi Temple, boating in Fewa Lake, Davis Falls, Gupteshwori Temple).

Dag 04 Reis naar het beginpunt van de trekking en wandelen naar Tikhedhunga.

Na het ontbijt stappen we opnieuw in de auto om naar Nayapul te gaan. Daar start onze wandeltocht naar Tirkhedunga. Het is ongeveer 4 uur lopen, langs de Modi rivier en prachtige dorpen zoals Birethati and Hile (1495 meter).

Dag 05 Tocht naar Ulleri.

Vandaag heb je voor het eerst een prachtig uitzicht over de bergen.

Dag 06 Tocht naar Ghorepani.

In Ghorepani vonden de handelaren water voor hun paarden (pani is het Nepalees voor water, ghara is het Nepalees voor paarden). Het ligt in een prachtige omgeving.

Dag 07 Ghorepani - Poonhill – Ghorepani.

''s Morgens staan we vroeg op om de top van Poonhill (3200 meter) te beklimmen voor een geweldig panoramisch zicht op Annapurna, Dhaulagiri, Lamjung Himalayan range. We zullen vroeg opstaan zodat we kunnen genieten van de prachtige zonsopgang in de Himalaya. Dit is een beeld dat voor altijd bij je zal blijven. Daarna wandelen we terug naar Ghorepani om te ontbijten. Vervolgens wandelen we een uur of zes om Tadapani te bereiken. Deze keer zijn het onderweg vooral dennenbomen en opnieuw rododendrons waar we tussendoor lopen.

Dag 08 Tocht naar Tadapani.

Vanaf Tadapani heb je een prachtig uitzicht over Annapurna South. De kans is groot dat apen je pad zullen kruisen.

Dag 09 Tocht naar Ghandruk.

Tijdens het ontbijt kijk je uit over de berg Himchuli. Vandaag wandelen we naar Ghandruk. Dit dorp wordt bewoond door de bevolkingsgroep Gurung. Het is een volk met een rijke geschiedenis aan cultuur en muziek. Het dorp biedt een prachtig uitzicht over Annapurna South , Annapurna III en Machapuchre (Fishtail).

Dag 10 Tocht naar Nayapul om vervolgens terug te keren naar Pokhara.

Vandaag keren we terug naar Pokhara.

Dag 11 Reis naar Kathmandu.

Deze tocht per bus duurt ongeveer 8 uur.

Dag 12 Vertrek.

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.