Buddhist cultural tour

Welkom in het land van Boeddha. Tijdens deze 8 daagse culturele rondreis word je meegenomen naar de meest belangrijke Boeddhistische plaatsen van de wereld zoals zijn geboorteplaats Lumbini. We beginnen in Kathmandu, dat zowel cultureel, historisch als poliek centrum van Nepal zeer de moeite waard is. Door de verschillende bevolkingsgroepen en geloven is het een zeer dynamische stad. Hier bezoeken we onder andere Boudhanath en Swoyambhunath. Daarna reizen we door naar Pokhara om een bezoekje te brengen aan de World Peace Stupa en het Tibetan Regugee Center zodat je de Boeddhistische levensstijl kunt ervaren. Daarna reizen we naar Lumbini om een dag lang alle tempels en bezienswaardigheden te bezoeken. Dan is het alweer tijd om terug te keren naar Kathmandu.

De opbrengst van deze reis helpt Nepali Children.

Toelichting op het programma

Aankomst in Kathmandu.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Sightseeing in Kathmandu.

Vandaag bezoeken we Boudhanath, enkele kloosters in Boudha en Kapan klooster. We beginnen bij Boudhanath Stupa, een van de grootste stupas van de wereld en een belangrijke pelgrimage plaats voor Boeddhisten. Het unieke octagonal Mandala ontwerp met honderden gebedwswielen en de 108 afbeeldingen van Boeddha zijn neergezet in de kleine nisjes. In de omgeving van Boudhnath zijn ook zo'n 50 Tibetaanse kloosters (gompas). Het wordt daarom ook wel Klein Tibet genoemd. Het Kapan klooster op de Kapan Hill, ligt enkele kilometers ten noorden van Boudhanath. Het staat ook bekend als Nepal Bouddhist Mahayan Centre. Hier wordt de Gelug traditie van het Tibetaanse Mahayana Boeddhisme gevolgd onder begeleiding van Lama Zopa Rinpoche. Hier is ook een nonnenklooster, Khachoe Ghakyil Ling Nunnery, waar ongeveer 400 nonnen wonen.

Dag 03 Bezoek aan Swoyambhunath en dan naar Pokhara.

's Morgens gaan we eerst naar Swoyambhu Stupa. Dit is een van de oudste Boeddhistische monumenten van de wereld met een historie van meer dan 2000 jaar. Het is daardoor ook een belangrijke pelgrimage plaats. Volgens de legende is de beschaving van Kathmandu vallei hier begonnen. Het beetekent letterlijk “ Zelf bestaan”. Er wordt verteld dat Bodhisattva Manjusri hier kwam door het meer over te steken met een lotus, duizend gouden “petals”, diamanten “pistels”, robijnen “anthers” en lapis “lazuli stalk. De lotus werd gepland bij volle maan door Bipaswi Buddha. Tegelijkertijd, veranderde de koning Santikarcarya in een monnik en ontstaat er de eerste stupa op deze heilige plaats. Na het bezoek gaan we naar Pokhara.

Dag 04 Sightseeing in Pokhara.

Vandaag bezoeken we de Boeddhistische bezienswaardigheden in Pokhara. Als eerste gaan we naar de Boeddistische stupa of World Peace Pagoda. Deze is gebouwd door Boeddhistische monniken van de Japanese Nipponzan Myohji organisatie op een kleine heuvelrug ver boven het Phewa meer. Aan de voet staat een cultureel monument. Vanaf deze stupa kijk je prachtig uit over de Pokhara vallei. Daarna steken we het Phewa meer per boot over en wandelen naar een stupa. Daarna bezoeken we Malepatan Gomba, het klosster van Malepatan. Vervolgens wandelen we naar Hyangja, de plaats waar het Tibetaanse refugee camp is dat Tibetanen opvangt na de culturele revolutie in China. Hier kun je kennismaken met Tibetaans eten en souveniers. Daar is ook het Tashi Palkhiel klooster waar geleefd wordt volgens de traditie van Karma Kagyu.

Dag 05 Reizen naar Lumbini.

Vandaag leggen we zo'n 290 kilometer af naar het zuidwesten van Pokhara om naar Lumbini te gaan. Deze reis duurt ongeveer 7 uur. We laten de Himalaya achter ons en rijden Terai binnen. Het is hier over het algemeen erg warn en vochtig. Misschien is Lumbini wel de belangrijkste pelgrimage plaats omdat Boeddha hier geboeren is. We komen tegen de avond aan in Lumbini en hebben nog tijd om even over de markt te lopen.

Dag 06 Sightseeing in Lumbini.

Lumbini
Lumbin, "The lovely", is een boeddhistische pelgrimage plaats. Volgens de legende bracht Queen Mayadevi Siddhartha Gautama ter wereld in 623 BCE. Gautama is de grondlegger van het boeddhisme. In Lumbini wordt stilgestaan bij het leven van Gautama Buddha. Lumbini heeft enorm veel tempels waaronder the Mayadevi tempel. Daarnaast zijn er tal van monumenten, kloosters, een meer met heilig water en een museum die allemaal in het teken staan van het boeddhisme. Het Heilige meer Puskarini heeft deze waarde gekregen omdat de moeder van Bhoedda hier een bad naam meteen na de geboorte van Bhoedda. Lumbini is toegevoegd aan de UNESCO wereld erfgoedlijst in 1997.

Dag 07 Terug naar Kathmandu.

Onze Bhoeddistische culturele reis zit er bijna op. Vandaag leggen we een afstand van 300 kilometer af om terug te gaan naar Kathmandu. Een lange reis van 8 uur in een luxe touringcar bus. Aangekomen in Kathmandu zorgen we dat je naar je hotel wordt gebracht. Om de reis met elkaar af te sluiten dineren we met elkaar in Thamel.

Dag 08 Vertrek.

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.