Tour door Nepal

Deze reizen bieden we aan voor iedereen die op een comfortabele manier kennis wil maken met de schoonheid van Nepal. Afstanden worden afgelegd per taxi of bus, waardoor deze reis ook goed is te volbrengen voor mensen met een matige fysieke conditie.

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst in Kathmandu.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Sightseeing in Kathmandu.

Narayanhiti Palace Museum
is het voormalige paleis van de koninklijke familie. Narayanhiti Palace bestaat uit twee woorden ‘narayan’ and ‘hiti’. 'Naryan' verwijst naar Vishnu waarvan de tempel tegenover het paleis ligt. ‘Hiti’ betekent “fontein”. Deze kun je zien ten oosten van de ingang. Aan deze fontein is een legende verbonden.

Het complex is omgeven door een muur. Het paleis is in 1970 geheel vernieuwd in de vorm van een Pagoda ter gelegenheid van het huwelijk van koning Birenda Bir Bikram Shah en het begin van zijn koningschap. Het paleis is verbonden aan de grootste tragedie van Nepal, namelijk dat op 1 juni 2001 koning Birendra, Queen Aishwarya en alle familieleden op gruwelijke wijze om het leven zijn gebracht. Daarna werd zijn broer Gyanendra koning. De moord op de koninklijke familie is nog steeds een groot mysterie. Zo gaat het gerucht dat Gyanendra de familie heeft doordgeschaoten en dat de familieleden van Gyanendra geen van allen gewond waren. Zonder het overlijden van Birendra en zijn zonen, had Gyanendra nooit de kans gehad om koning te worden. De bewijzen wijzen dus richting Gyanendra en Nepali geloven dit ook. Op 28 mei2008 wordt Nepal uitgeroepen tot een democratische republiek. De koning krijgt 15 dagen de tijd om het paleis te verlaten.

Swayambhunath
Na de lunch gaan we naar Swayambhunath de beroemde monkey tempel. Swayambhunath is een tempel met bijzondere architectuur bovenop de heuvel van Kathmandu. Het wordt ook wel de apen tempel genoemd, omdat hier tal van heilig verklaarde apen leven. Voor boeddhisten is deze tempel een van de belangrijkste pelgrimage plaats. Voor Tibetanen is Boudhanath belangrijker maar komt Sayambhunath op de tweede plaats.

Pashupathinath
's avonds gaan we naar Pashupathinath.
De Pashupatinath tempel is de grootste en meest bekende Hindoe tempel die ligt aan de Bagmati River.

Elke Hindoe moet deze tempel een keer in zijn leven bezocht hebben. Het tempelcomplexstaat op de UNESCO Wereld erfgoedlijst sinds 1979.

We wonen hier de "prayer of light" bij.

Dag 03 Naar Pokhara.

Per luxe touringbus gaan we naar Pokhara. Deze tocht door het prachtige landschap duurt ongeveer 8 uur.

Dag 04 Sightseeing in Pokhara.

Wanneer het weer het toelaat beginnen we deze dag in Sarangkot om te kijken naar de prachtige zonsopgang. Pokhara is werkelijk een paradijs op aarde. We hebben een kleine selectie gemaakt van hetgeen daar allemaal te zien is. Je zult werkelijk onder de indruk zijn van Bindabasini temple, Seti Gorge river, David fall, Mhadev caves en het prachtige meer.

Bindabasini
Midden op het meer ligt de Bindabasini tempel. Je kunt deze alleen per boot bereiken. Veel mensen brengen hier hun tijd door om rustig te picknicken of te genieten van de sfeer.

David falls en Mahadev caves
Davis Falls is een waterval. Het water vormt onder de grond een soort tunnel voordat het de bodem bereikt. De tunnel is ongeveer 150 meter onder de grond en komt uit in de grotten (Mahadev betekent "grot onder de grond"). De waterval is naar een Zwitsers echtpaar vernoemd die in het water probeerde te zwemmen maar naar beneden werd getrokken door de stroming. Haar lichaam werd drie dagen later gevonden.

Seti George river
De Seti River passes doorkruist Pokhara. Maar je zult deze niet zien totdat je er bewust naar op zoek gaat. In het oude park in het noorden van Pokhara kun je het beste de rivier zien met de opvallend melkwitte kleur van het water.

Dag 05 Naar Tansen.

Vandaag vervolgen we onze tocht naar Tansen.

Dag 06 Sightseeing in Tansen.

Naast handel zijn de lokale Newars bekend om hun traditionele metaalwerk en de traditionele handgemaakte kleding. We gaan naar Karuwa fabriek om te kijken hoe deze vandaag de dag worden gemaakt. Midden in de stad ligt het Sitalpati plein met het prachtige paviljoen en een houten tempel uit 1807.

Dag 07 Naar Lumbini.

Vandaag gaan we naar Lumbini. Na vier uur reizen zullen we 's middags al een eerste indruk krijgen van Lumbini.

Dag 08 Sightseeing in Lumbini.

Lumbini
Lumbin, "The lovely", is een boeddhistische pelgrimage plaats. Volgens de legende bracht Queen Mayadevi Siddhartha Gautama ter wereld in 623 BCE. Gautama is de grondlegger van het boeddhisme. In Lumbini wordt stilgestaan bij het leven van Gautama Buddha. Lumbini heeft enorm veel tempels waaronder the Mayadevi tempel. Daarnaast zijn er tal van monumenten, kloosters, een meer met heilig water en een museum die allemaal in het teken staan van het boeddhisme. Het Heilige meer Puskarini heeft deze waarde gekregen omdat de moeder van Bhoedda hier een bad naam meteen na de geboorte van Bhoedda. Lumbini is toegevoegd aan de UNESCO wereld erfgoedlijst in 1997.

Dag 09 Drive to National park Chitwan.

Op doorreis naar Kathmandu brengen we eerst een bezoek aan het nationaal park Chitwan. De tocht om daar te komen duurt ongeveer 4 uur.

Dag 10 Bezoek aan National park Chitwan.

Tekst overnemen van eerdere beschrijving Tharu Village De Tharu mensen, zijn "mensen van het bos" In Chitwan hebben ze altijd in de bossen gewoond met een eigen cultuur. Ze waren zelfvoorzienend door het verbouwen van rijst, linzen en vruchten. Ze hadden kennis van de (medicinale) planten, jaagden op dieren, visten en hadden een eigen bouwstijl voor de huizen.

Ze kwamen eigenlijk nooit buiten dit gebied en leefden geïsoleerd op een eigen locatie. Hier ontwikkelden zijn een unieke cultuur zonder dat zij beïnvloed zijn door bijvoorbeeld India of door de bergvolken in Nepal. Dit zie je vandaag de dag nog steeds terug in de rijk gedecoreerde rijstcontainers, de kleurrijke veranda's en houtbewerkingen aan hun huis. De huizen worden overigens gemaakt van de beschikbare materialen zoals, klei, gras, mest of modder. De kennis daarover wordt van generatie op generatie doorgegeven. Chitwan national park staat bekend om zijn jungle en zijn culturele activiteiten. Chitwan National Park behoort echt tot een van de grootste natuurwonderen en -schatten van Nepal. Zo heeft Chitwan valleien met tropische en subtropische bossen zoals Sal forests, Riverine forests (bomen die op vlakke erg hete gebieden groeien) en Grassland. Sal bos is ongeveer 70 percent van het park. Sal bladeren worden gebruikt voor lokale gerechten tijdens feesten en religieuze offers. Het gebied dat bekend staat als "Four Mile Forest" werd sinds 1951 gebruikt als jachtreservaat voor groot wild. In 1963 is het gebied ten zuiden van de Rapti rivier een neushoorn reservaat geworden.  Het hele gebied is in 1973 tot het eerste Nationaal park verklaard. UNESCO erkent het internationale belang van het unieke ecosysteem en heeft in 1984 Chitwan National Park tot wereld erfgoed benoemd. Het park herbergt meer dan 50 soorten zoogdieren, 500 soorten vogels en meer dan 55 soorten amfibieën, waaronder veel bedreigde diersoorten zoals One Horned Rhinoceros, Gaur, Bengaalse tijger, wilde olifanten, Four horned Antelope, Pangolin, Golden Monitor lizard, Python etc. vogels die er onder andere voorkomen zijn Bengal Florican, Giant Hornbill, Black Stork en, White Stork.

Dag 11 Terug naar Kathmandu.

Vandaag is de laatste dag dat je kunt genieten van het prachtige landschap. We gaan weer terug naar de hoofdstad van Nepal.

Dag 12 Vertrek.

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.