Annapurna basecamp trekking

Een van de mirakels van Nepal, Mount Annapurna is een van de beste bergbeklimmers ervaringen van Nepal. Het is niet voor niets dat zo veel toeristen juist deze trekking willen maken. We hebben de tocht zo samengesteld dat je werkelijk het allermooiste zult beleven. De Annapurna behoort bij de 10 hoogste bergen van de wereld (8091 meter) en de toppen zijn dan ook overal te herkennen in het landschap. Laat je meenemen naar de geheimen van deze berg, de permanent bevroren gletjers, sneeuwvlakten, warm waterbronnen, de groenen heuvels of de rotsige paden. Je wordt meegenomen door verschillnde dorpen zoals Ghandruk, Nayapul, Chhomrong, Tadapani, Dovan, Jhinu Danda en Tolka. Maar je zult waarschijnlijk nog enthousiaster worden van de bergen zoals Mount Machhapuchhre (6991 meter), Mount Gangapurna (7454 meter), Mount Annapurna I (8090 meter), Unclimbed fang (7647 meter) and Annapurna south (7273 meter). Wanneer je wilt, veranderen we de route zodat deze aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.

De opbrengst van deze reis helpt Nepali Children.

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Sightseeing in Kathmandu.

Hanuman Dhoka

Swayambhunath
Na de lunch gaan we naar Swayambhunath de beroemde monkey tempel. Swayambhunath is een tempel met bijzondere architectuur bovenop de heuvel van Kathmandu. Het wordt ook wel de apen tempel genoemd, omdat hier tal van heilig verklaarde apen leven. Voor boeddhisten is deze tempel een van de belangrijkste pelgrimage plaats. Voor Tibetanen is Boudhanath belangrijker maar komt Sayambhunath op de tweede plaats.

Asan
Asan is een van de bekende historische locaties in Kathmandu. Het is beroemd om de handel die op straat wordt bedreven en het residentiële plein. Tal van lokale producten zijn op de markt te koop.

Indra Chowk
Een tocht door Indra Chowk is een tocht door het historische Kathmandu. De oude India-Tibet handelsroute is nu omgetoverd tot een opvallende markt met allerlei handelswaren. Het plein met de prachtige Hindoe tempel is genoemd naar Indra. In de Hindoe mythologie is hij de Koning van de hemel. Op weg naar de plaats waar we de toegangsbewijzen voor het Nationale park kunnen regelen, lopen we door Ratnapark. Dit park is genoemd naar koningin Ratna, de (tweede) vrouw van koning Mahendra. Het park is aangelegd voor hun kinderen.

Radnapark
Radnapark is genaamd naar koningin Ratna, de vrouw van koning Mahendra. Het is gebouwd voor hun kinderen en genoemd naar Radna, de tweede koningin van koning Mahendra.

Dag 03 Naar Pokhara.

's Morgens vroeg word je opgehaald om vervolgens met de toeristenbus naar Pokhara te gaan. Een toch door een mooi landschap en langs een wildstromende rivier. Aangekomen in Pokhara word je naar je hotel gebracht waar je rust kunt nemen. Natuurlijk kun je ook het Lakeside gebied verkennen.

Dag 04 Naar Nayapul and hiking naar Tikhedhunga (1577 meter).

Vandaag begint onze eerste dag van de tocht door Annapurna. Eerst reizen we ongeveer een uurtje naar ons vertrekpunt Nayapul. We wandelen langs de rivieroever van Modi Khola naar Birethanti (1015 meter). Vanaf hier klimmen we langzaam naar Hille (1495 meter) Om uiteindelijk Tikhedhunga (1577 meter) te bereiken.

Dag 05 Trekking naar Ghorepani (2856 meter).

Vandaag beginnen we met een stevige klim naar Ulleri (2070 meter). Dit is een Magar dorp. Vanaf hier is de tocht minder stijl en lopen we door bossen van eikenbomen en Rodondendrons naar Banthanti (2250 meter). Na een aantal uren lopen komen we aan in Ghorepani (2840 meter).

Dag 06 Trekking naar Tadapani (2625 meter).

We vertrekken vandaag al vroeg naar Poonhill (3210 meter). Dit is een van de mooiste uitzichtpunten in het Annapurna gebied. Je kijkt onder andere uit over Annapurna en Dhaulagiri. Het is het walhalla om foto's te nemen. Het is hier ook prachtig om de zon te zien op komen die de bergtoppen goudkleurig tinten. Nadat we hier een uurtje naar gekeken hebben gaan we terug naar Ghorepani voor het ontbijt. Onze tocht begint met een klim door de bossen om uit te komen in Deurali (2960 meter). Vanaf hier dalen we af naar Tadapani (2625 meter).

Dag 07 Trekking to Chhomrong (2140 meter).

We beginnen met een stevige afdaling door bossen om naar Gurjung te gaan. Dit is een Gurung dorp. Daarna vervolgen we onze tocht naar Chhomrung (2140 meter).

Dag 08 Trekking naar Dovan (2300 meter).

Onze trail leidt ons vandaag naar Chhomrung Khola.

Dag 09 Trekking naar Deurali (3200 meter).

Vandaag hebben we een relatief korte tocht. We beginnen 's morgens vroeg met een klim door een bamboebos en later door een bos met Rhodondendrons naar Hinku Cave. Van daaruit trekken we verder naar Deurali (3200 meter).

Dag 10 Trekking naar Annapurna Base Camp (4130 meter).

Vanaf Deurali hiken we via Machhapuchhre Base Camp ( Annapurna Sanctuary) naar een gebied dat helemaal omgeven is door bergen. We trekken verder om na een paar uur Annaupurna Base Camp te bereiken op 4131 meter. Opnieuw kun je genieten van de prachtige uitzichten.

Dag 11 Trekking naar Bamboo (2245 meter).

Vandaag volgende we dezelfde trail in omgekeerde richting. We keren terug naar Bamboo. We dalen af naar 1700 meter naar de rivieroever van Modi Khola. Daarna gaan we naar Bamboo (2345 meter). Hier treffen we een aantal teahouses aan.

Dag 12 Trekking naar Jhinu dada (1765 meter).

Tot Chhomrung volgen we ook weer dezelfde route. Daarna passeren we Khuldighar. We dalen sterk af naar Jhinu Hot Spring. Geniet hier vooral even van deze warmwater bronnen.

Dag 13 Trekking naar Nayapul en terug naar Pokhara.

We lopen een hele tijd langs Modi Khola tot aan Birethanti. Dit is een van de ontspannenste hikings van de hele reis. We lopen tot aan Nayapul en pakken dan de bus naar Pokhara.

Dag 14 Sightseeing in Pokhara.

De hele dag brengen we door in Pokhara. We bezoeken de meest toeristische plekken van deze stad. We beginnen 's morgens vroeg in Sarangkot om te kijken naar de zonsopgang. Je bent getuige van de de zon die schijnt op Machhapuchhre, Annapurna en Dhaulagiri. Na een uurtje rijden we terug naar Pokhara en gaan naar een aantal tempels en grotten. Ook varen we op het Fewa Laake en gaan de Siti Gorge en de Davis Falls (watervallen). Er blijft ook nog tijd over om te shoppen.

Dag 15 Terug naar Kathmandu.

Het is tijd om terug te keren naar Kathmandu. Vol indrukken van de natuur en cultuur. Nu wordt het tijd om je benen rust te geven.

Dag 16 Vertrek.

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.