Gosaikunda

Deze bijzondere 15 daagse reis naar Nepal start in de kleurrijke hoofdstad Kathmandu waar je de mystieke sfeer van het oude koninkrijk nog kunt proeven. Je bezoekt onder meer Swayambunath, Pashupatinath met de beroemde Shiva-tempel en Hnumandhoka Dunbar Square. Je maakt onder deskundige leiding met een kleine groep reisgenoten de trektocht van 9 dagen naar Gosainkunda (de heilige meren). Dit is een Himalaya trektocht zoals deze bedoeld is. Je neemt voor een aantal dagen afscheid van de bewoonde wereld en doorkruist het prachtige Langtang reservaat.

Deze pelgrimsreis start in Dunche. Na het bereiken van de heilige meren Gosainkunda volgt een prachtige afdaling naar Sundarijal met adembenemend uitzicht op Tibet. Een reis naar jezelf, een reis om nooit te vergeten! Je kunt je reis verlengen met een verblijf in bijvoorbeeld de prachtige stad Pokhara of in een boeddhistisch klooster.

De opbrengst van deze reis helpt Nepali Children.

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst in Kathmandu.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Lopen door Kathmandu, regelen van de bustickets, TIMS, bezoek aan Hnumandhoka Dunbar Square.

Durbar Square vlak voor het royal palace van de voormalige koninklijke familie is een van de drie Durbar (koninklijk paleis) Squares in de Kathmandu vallei in Nepal. Helaas is er veel verloren gegaan tijdens de aardbeving in 2015. Maar nog steeds kun je genieten van de spectaculaire architectuur, de vele tempels en handwerk van de Newar.

Dag 03 Sightseeing in Kathmandu.

Swayambhunath
Na de lunch gaan we naar Swayambhunath de beroemde monkey tempel. Swayambhunath is een tempel met bijzondere architectuur bovenop de heuvel van Kathmandu. Het wordt ook wel de apen tempel genoemd, omdat hier tal van heilig verklaarde apen leven. Voor boeddhisten is deze tempel een van de belangrijkste pelgrimage plaats. Voor Tibetanen is Boudhanath belangrijker maar komt Sayambhunath op de tweede plaats.

Pashupathinath
's avonds gaan we naar Pashupathinath.
De Pashupatinath tempel is de grootste en meest bekende Hindoe tempel die ligt aan de Bagmati River.

Elke Hindoe moet deze tempel een keer in zijn leven bezocht hebben. Het tempelcomplexstaat op de UNESCO Wereld erfgoedlijst sinds 1979.

We wonen hier de "prayer of light" bij.

Dag 04 Reis naar Dunche.

Met de lokale bus reizen we af naar Dunche voor de start van onze trekking. De tocht duurt ongeveer zes uur.

Dag 05 Trekking naar Sing gumpa.

In Sing gumpa staat een kaasfabriek waar ze yak kaas maken. Laat je deze kans niet ontnemen en proef deze unieke kaas. Het is een mooi plaatsje met ook een boeddhistische tempel.

Dag 06 Trekking naar Lauribina.

Laura bestekent "stok" en bina betekent "zonder". Lauribina is de plaats die je zonder je stokken (sticks) niet kunt bereiken. Toch wil je hierheen vanwege het prachtige uitzicht.

Dag 07 Trekking naar Gosaikunda.

Gosaikunda is een vers water meer met veel soorten mineralen in Nepal's Langtang National Park. Het ligt op een hoogte van 4380 meter in the Rasuwa District. Samen met de andere meren in dit gebied is het ongeveer 1030 hectare groot. Het water bevat smeltwater dat via de Trishuli rivier richting Kathmandu stroomt. Het grootste gedeelte van het jaar is het meer bevroren. Het gebied telt 108 meren in verschillende groottes. Vanaf dit gebied steek je de pas over op ruim 4600 meter.

Dag 08 Dag rust in Gosaikunda (als de temperatuur het toelaat).

Vandaag hebben we een rustdag om te wennen aan de hoogte.

Dag 09 Trekking naar Phedi.

We trekken over de pas naar Phedi. We hebben dan het hoogste punt van de trekking alweer bereikt. Over de rotsen bereiken we het kleine meer Surya. Nadat we de top hebben bereikt, dalen we langzaam af naar Phedi (3630 meter). Dit ligt in de vallei.

Dag 10 Trekking naar Thorepati.

Vandaag is een echte uitdaging doordat je continue bergopwaarts loopt over de rotsig heuvels tussen de pijnbomen en rhododendrons door. Na een lange tocht daal je weer langzaam af door en bosachtig gebied en berik je Kharka. Daarna ga je opnieuw bergopwaarts tot Thorepati.

Dag 11 Trekking naar Kutumsang.

Vandaag is een heerlijke wandeldag tussen de alpine bomen door voor een uur. Vanaf de hoogte heb je mooie vergezichten. Hiervan kun je volop genieten tijdens de lunch. Je kijkt uit over de topp4n van Jugal himalayan. Na de lunch zullen we vooral afdalen naar Kutumsang waar we zullen overnachten. Kutumsang is een klein Sherpa dorp en is de entree tot Langtang national park.

Dag 12 Trekking naar Chisopani.

's Morgens trekken we door een aantal landelijke dorpjes zoals Gul Bhanjyang en Pati Bhanjayang. De tocht duurt zo'n uur of vier. Daarna gaan we langzaam bergopwaarts naar Chisopani. Het dorpje ligt bovenop de bergtop op weg naar Kathmandu. Chisopani geeft je opnieuw prachtige uitzichten op Jugal Himal en de Annapurna range en de diepe valleien.

Dag 13 Trekking naar Sundarijal and drive to Kathmandu.

De laatste dag van je prachtige reis is alweer aangebroken. 's Morgen lopen we door het serene bos en landbouwgronden. Vanaf de top van Burlang en Chepu op 438 meter kijk je prachtig uit over de Kathmandu vallei. Vanaf hier dalen we af naar Sundarijal (dat mooi water betekent). We lopen door de bossen met tal van stroompjes met vers water. Je kunt je voorstellen dat het hier een heerlijke plek is om te picknicken. Veel mensen uit de drukke hoofdstad maken dan ook een dagtochtje naar dit rustige plekje. Na nog een uurtje lopen komen we weer terug in de bewoonde wereld. Dan pakken we de bus om terug te gaan naar Kathmandu.

Dag 14 Dag rust in Kathmandu

Voordat je morgen weer vertrekt is dit nog een heerlijk dagje om bij te komen. Geniet nog even na van alle indrukken, ga lekker shoppen in Kathmandu of bezoek nog een van de prachtige bezienswaardigheden in of rondom Kathmandu.

Dag 15 Vertrek

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.