Reisgegevens 12 daagse reis
Basis prijs  € 650 / $ 710 / npr 75000
All-inclusive  € 1100 / $ 1200 / npr 125000
Duur  12 dagen
Moeilijkheid  3
Reisgegevens 10 daagse reis
Basis prijs  € 550 / $ 610 / npr 64000
All-inclusive  € 1050 / $ 1145 / npr 120000
Duur  10 dagen
Moeilijkheid  3

Programma 12 daagse reis

Dag 01 Aankomst in Kathmandu.
Dag 02 Bezoek aan Asan, Indra Chowk, Ratnapark, regelen van TIMS.
Dag 03 Bezoek aan Patan.
Dag 04 Bezoek aan Bhaktapur.
Dag 05 Naar Sundrijal and hiking naar Chisapani.
Dag 06 Tocht naar Nagarkot.
Dag 07 Tocht naar Dhulikhel.
Dag 08 Tocht naar Namo Buddha.
Dag 09 Tocht naar Panauti.
Dag 10 Tocht naar Lakuribhanjang.
Dag 11 Terug naar Kathmandu.
Dag 12 Vertrek

Programma 10 daagse reis

In het 10 daagse programma worden dag 2 en 3 van het 12 daagse programma overgeslagen.
Verder is het programma identiek.

Algemene reisgegevens
Samenstelling van de kosten

Kakani village trekking

De Kakani village trekking is een heerlijke hiking voor iedereen die een korte tocht willen maken die fysiek niet al te zwaar is. Kanani, oftewel Shivapuri, dat bekend staat om de waterwinning en de wilde dieren. Het is de op een na hoogste heuvel in de Kathmandu vallei. We wandelen tussen de 1000 en 2800 meter. Tijdens deze tocht heb je prachtige uitzichten over de centrale en oostelijke bergketens, adembenemende zonsopgang en zonsondergang vanaf uitzichtpunten zoals Kakani Hill Tower, Nagarkot Hill Tower of Dhulikhel Hill Tower en maak je kennis met het Nepalese leven op het platteland. Je krijgt op deze manier een volledig beeld hoe Nepal eruit ziet. De reis biedt een uitgebreid inzicht in het leven, de geschiedenis, de cultuur en religie en de dagelijkse arbeid van haar inwoners. Het is een prachtige cultuurreis en daarnaast geniet je van de natuur. Je loopt door over de paden langs de prachtige Rhododendrons (de nationale plant van Nepal), orchideeën en pijnbomen, je bezoekt een forelkwekerij. Tegelijk zul je ook genieten van alle vogels, de Nepalese cultuur en de vele tradities van de lokale bevolking. Het wandelen door de rustieke omgeving maakt deze trekking misschien wel een van de mooiste korte trektochten van Nepal. Het is een trektocht die voor jong en oud zeer de moeite waard is. Na de wandeling is er de mogelijkheid om verschillende instrumenten te leren bespelen en kun je kennismaken met de Nepalese manier van dansen en zingen.

Speciaal voor (groot)ouders met (klein)kinderen wordt een aparte reis georganiseerd. Deze reis is 2 dagen korter omdat dag 2 en 3 in het programma vervallen. Ook zonder kinderen ben je van harte welkom!!

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst in Kathmandu.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Bezoek aan Asan, Indra Chowk, Ratnapark, regelen van TIMS.

Asan
Asan is een van de bekende historische locaties in Kathmandu. Het is beroemd om de handel die op straat wordt bedreven en het residentiële plein. Tal van lokale producten zijn op de markt te koop.

Indra Chowk
Een tocht door Indra Chowk is een tocht door het historische Kathmandu. De oude India-Tibet handelsroute is nu omgetoverd tot een opvallende markt met allerlei handelswaren. Het plein met de prachtige Hindoe tempel is genoemd naar Indra. In de Hindoe mythologie is hij de Koning van de hemel. Op weg naar de plaats waar we de toegangsbewijzen voor het Nationale park kunnen regelen, lopen we door Ratnapark. Dit park is genoemd naar koningin Ratna, de (tweede) vrouw van koning Mahendra. Het park is aangelegd voor hun kinderen.

Radnapark
Radnapark is genaamd naar koningin Ratna, de vrouw van koning Mahendra. Het is gebouwd voor hun kinderen en genoemd naar Radna, de tweede koningin van koning Mahendra.

Dag 03 Bezoek aan Patan.

De lokale bevolking noemt Patan nog steeds Lalitpur . Dit komt uit het Sanskriet en betekent Stad van de Schoonheid. De Newari naam is Yala. Op Durbar Square vind je misschien wel de mooiste collectie van tempels en paleizen van heel Nepal. In Patan zijn vele fairtrade winkels waarin superieure handwerk tegen eerlijke prijzen wordt verkocht.

Ten noorden van Patan ligt het unieke boeddhistische klooster Kwa Bahal (gouden tempel). Deze tempel werd gebouwd in de 12e eeuw. Wat we vandaag de dag zien is na de herbouw sinds 1409. De tempel dankt zijn naam aan de vergulde metalen platen op de voorgevel. Het is de mooiste tempel in Patan. Aan de westzijde van het plein is de Krishna tempel die werd gebouwd in 1637. De Krishna tempel is gebouwd in de Shikhara stijl: een typische Hindoe architectuur uit India. Onder de 21 gouden pinakels/decoratieve torentjes zijn drie verdiepingen. De eerste verdieping bekrachtigt Krishna, de tweede Shiva, en de derde Lokeshwor. Het interieur van de tempel laat scènes uit de Ramayana epos zien. Volgens de Newari is dit het verhaal over Prins Rama, zijn broer Lakshmana en zijn vrouw Sita. De hoofdlijn van het verhaal betreft de ontvoering van Sita door de demon Ravana. Ze wordt meegenomen naar Lanka (de stad met de gouden muren). Uiteindelijk wordt Ravana, met de hulp van Hanuman, door Rama gedood. De tempel wordt beheerd en gebruikt door lokale Brahmanen.

Dag 04 Bezoek aan Bhaktapur.

Bhaktapur is gelegen aan de oude handelsroute tussen India en Tibet. De stad is omgeven door de bergen. Alleen al voor het prachtige uitzicht op de Himalaya zou je een bezoek brengen aan deze stad. Daarnaast staat de stad bekend om het pottenbakken en aardewerk en de inheemse ambachten van de bevolkingsgroep Newar. Bhaktapur is een stad met tal van monumenten en is een van de drie koninklijke steden in de Kathmandu vallei. Bhaktapur is rijk aan architectonische schoonheid, vol met oude hindoeïstische en boeddhistische religieuze plaatsen, paleizen en binnenplaatsen waar toeristen dagen kunnen doorbrengen en kennis kunnen maken met de cultuur van de bevolkingsgroep Newars. Bij Indra Varna Madavihar, gebouwd in 1671 en gelegen tussen Durbar Square en Dattatraya plein zien we de twee leeuwen, een Patinga Hiti ( = water uitloop), Tantrische-hout gesneden ramen en gebedsmolens. In Bhaktapur zullen we onder andere een bezoek brengen aan:

  • Durbar square met heel veel tempels. Bhaktapur Durbar (het koninklijke plein) werd aan de lijst van World Heritage Sites toegevoegd door de UNESCO in 1979.
  • 55-Window Palace
  • Taleju Temple Complex met aan de ingang de Golden Gate, gebouwd in 1756, een schitterend voorbeeld van Repoussé metaalbewerking. Daar ligt ook de Royal Bath, met zijn gouden kraan.
  • Big Bell
  • Yaksheswor Mahadev tempel
  • Phasi Dega tempel, gewijd aan Lord Shiva, biedt uitgestrekte uitzicht over de hele stad. Het programma van deze dag wordt aangepast aan de wensen van de deelnemers.

Dag 05 Naar Sundrijal and hiking naar Chisapani.

We gaan met de lokale bus naar Sundrijal om daarna te wandelen over relatief vlak terrein gedurende een uur. Je komt uit op plekken waar je prachtige uitzichten hebt. Daarna loop je een aantal uren over een eenvoudig begaan pad door de bossen naar Chisapani. Een heerlijk rustige route tussen de groene heuvels en uitzichten over verschillende dorpjes. Het weer in Chisapani altijd koud. De naam geeft dit al aan want Chisapani betekent koud water. Je geniet hier echt van de natuur en de contacten met de lokale bevolking.

Dag 06 Tocht naar Nagarkot.

Nagarkot (2175 meter) is verreweg de populairste bestemming doordat je overweldigd wordt door de schoonheid van de omgeving. Je kijkt uit over prachtige bergtoppen van de Himalaya. Maar ook de bijzondere zonsopgang en zonsondergang mag je beslist niet missen. De besneeuwde bergtoppen zien er dan sprookjesachtig uit. Nagarkot wordt omgeven door terrasvormige heuvels, pittoreske boeren huisjes en een idyllisch landschap. Het enige dat je rust verstoord zijn de vogels en de wind die ruist door de bladeren.

Dag 07 Tocht naar Dhulikhel.

Vervolgens wandelen we door naar Dhulikhel. Dit duurt ongeveer zes uur. Dit dorp staat bekend om zijn verscheidenheid aan culturen, traditionele ambachten, een prachtige vegetatie en een grote verscheidenheid aan vogels. Het is een prachtige oude stad om in rond te lopen en is de Kali Tempel de moeite waard om te bezoeken.

Dag 08 Tocht naar Namo Buddha.

Namo Buddha, Het huis van Boehdda, is een belangrijke pelgrimage plaats. Een van de drie belangrijkste stoepas van de Kathmandu vallei is gelegen in dit dorp op de helling van Gandha Malla hill. De stoepa is gebouwd op de botten en het haar van prins Mahasattva stands. Volgens de Jatakas en verschillende sutras, was Mahasattva een incarnatie van Buddha Shakyamuni's. Hij was de jongste van de drie zonen van koning Maharatha. Op een dag lopen de drie broers door het bos en zien een tijger met vijf jonge welpen. Ze was erg hongerig en kon nauwelijks lopen. De prinsen lopen door maar Mahasattva besloot om weer terug te gaan. Hij geeft de tijgers te eten van zijn eigen lichaam. Toen de andere broers weer terugkwamen om hem te zoeken vonden ze alleen maar botten en haar. De stoepa is op deze overblijfselen gebouwd. Als je een stukje verder loopt, kom je bij de plek waar de tijgers in steen zijn uitgehakt. Volgens de tradities is dit de plek waar Boeddha zijn lichaam heeft gegeven. Loop je nog een stukje verder de heuvel op, dan kom je bij een plek met een kleine stoepa waar pelgrims op de grond liggen als ze hun lichaam en haren als eerbewijs aan de tijgers geven. Ze hangen stukjes kleding op in de bomen voor bescherming.

Dag 09 Tocht naar Panauti.

Panauti is een historisch stadje dat door koning Bhupatindra Mallaan aan zijn zus was gegeven. Het heeft tal van religieuze monumenten die erg goed bewaard zijn gebleven in de loop der tijden.

Dag 10 Tocht naar Lakuribhanjang.

Door te lopen door verschillende dorpen en kleine steden krijg je een erg goed beeld van het Nepalese leven. Het uitzicht van Lakuribhanjung is daarbij onvergetelijk.

Dag 11 Terug naar Kathmandu.

Met de lokale bus gaan we vandaag weer terug naar Kathmandu. Je hebt hier alle tijd om je laatste boodschappen te doen of om nog heerlijk rond te snuffelen in Thamel.

Dag 12 Vertrek

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.