Kaski village trekking

Kaski village trekking begint met een uitgebreid bezoek aan prachtige tempels in Kathmandu: Pashupatinath Temple, Boudha Stupa, Hanuman Dhoka Squares. Deze zijn het meest bezocht in Kathmandu en staan allemaal op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Daarna reizen we naar een ander Nepalees paradijs: Pokhara. Een heerlijke plek om te verblijven voor zowel toeristen als voor de Nepali. In dit gemoedelijke stadje kun je rustig ronddwalen maar ook prachtige plaatsen bezoeken. Bijna elke toerist bezoekt Pokhara dat maar 200 km ten westen van Kathmandu stad ligt. In Pokhara gaat we naar Phewa Lake en per boot naar Barahi Temple dat in het midden van het meer ligt. Vanaf het meer heb je een prachtig uitzicht op Mount Machhapuchhre (Fishtail). We zullen ook een bezoek brengen aan de grotten van Mahendra, Devis watervvallen en Deep Seti river gorge. Ook de World peace pagoda zullen we dichtbij bekijken om van daaruit over de hele vallei en de bergen uit te kijken.

Kaski village trekking is een korte trekking door de vallei van Pokhara. Je maakt hier kennis met de groene omgeving en zult van dichtbij de Nepalese cultuur ervaren. Regelmatig kijk je uit over de besneeuwde bergtoppen. Zo zul je onder andere Annapurna (8091 meter), Machhapuchhre (Fishtail), Dhaulagiri (8167 meter), Ganesh Himal (7422 meter) , Manaslu (8156 meter) zien. Doordat we door kleine dorpjes lopen, ervaar je van dichtbij hoe de Nepali leven.

De opbrengst van deze reis helpt Nepali Children.

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst in Kathmandu.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Sightseeing in Kathmandu.

We bezoeken prachtige pelgrimage plaatsen in Kathmandu die op de UNESCO werelderfgoed lijst staan.

Bhoudda
De eerste stoepa in Bodhnath werd gebouwd nadat de Tibetaanse koning, Songtsen Gampo, zich had bekeerd tot het boeddhisme. Het is een geweldig mooi gebouw met de grote witte koepel en de toren met daarop de ogen van Boeddha die alles kan zien. De legende vertelt dat hij deze stoepa heeft laten bouwen uit boetedoening omdat hij op een wrede manier zijn vader had vermoord. In de 14de eeuw is de stoepa verwoest en daarna weer herbouwd.

Het is een erg symbolisch bouwwerk dat het pad naar verlichting weerspiegelt vanuit de boeddhistische filosofie. De trappen vertegenwoordigen de aarde, de koepel (= kumbha) het water, de vierkante toren (= harmika) het vuur, de torenspits de lucht en de paraplu op de top is verbonden met de ether. De 13 niveaus in de toren vertegenwoordigen de stadia die mensen moeten doorlopen om Nirvana (= hoogste doel, onsterfelijkheid) te bereiken.

Stoepas werden oorspronkelijk gebouwd om heilige relikwieën te bewaren. Het is onduidelijk welk relikwie in deze stoepa ligt. Het kunnen de overblijfselen zijn van Boeddha, maar mischien ook wel een deel van het skelet van Siddhartha Gautama,de historische boeddha.  Bij de stoepa zie je 108 kleine afbeeldingen van Dhyani Buddha Amitabha (108 is een geluksgetal in de Tibetaanse cultuur) en een gebedswiel.

Durbar Square
Durbar Square vlak voor het royal palace van de voormalige koninklijke familie is een van de drie one of three Durbar (koninklijk paleis) Squares in de Kathmandu vallei in Nepal. Helaas is er veel verloren gegaan tijdens de aardbeving in 2015. Maar nog steeds kun je genieten van de spectaculaire architectuur, de vele tempels en handwerk van de Newar. 

Pashupathinath
's avonds gaan we naar Pashupathinath.
De Pashupatinath tempel is de grootste en meest bekende Hindoe tempel die ligt aan de Bagmati River.

Elke Hindoe moet deze tempel een keer in zijn leven bezocht hebben. Het tempelcomplexstaat op de UNESCO Wereld erfgoedlijst sinds 1979.

We wonen hier de "prayer of light" bij.

Dag 03 Reis naar Pokhara.

Deze tocht duurt ongeveer zes uur waarna we nog een half dagje over hebben voor sightseeing in Pokhara Valley (Phewa Lake, Barahi Temple, boating in Fewa Lake, Davis Falls, Gupteshwori Temple).

Dag 04 Reis naar Hemja en hiking naar Astam.

Na het ontbijt rijden we een halfuurtje om de start van onze hiking te bereiken. Vanaf Hemja lopen we naar Astam. Daar verblijven we in typische Nepalese huizen en zullen biologisch eten krijgen. Astam ligt op een lage berg van zo'n 1400 meter. Daar ligt het dorpje Hananoie. Een dorpje met 80 huizen en met maar 300 inwoners van verschillende kasten (Braman, Chetree, Tamang, Pariyar and Nepali). De meesten zijn Braman die voornamelijk rondkomen van het boerenleven. Ze zijn overwegend zelfvoorzienend doordat ze hun eigen voedsel verbouwen. In het dorp is een middelbare school. Deze staat bovenop de berg en kinderen lopen daar elke dag naar toe. Het drinkwater komt uit de bergen. Wanneer we vanaf het dorpje doorlopen naar de top van de berg, komen we in Astam. Het is prachtig lopen door de terrasvormige velden. Opvallend is de vriendelijkheid en het plezier van de mensen die je onderweg ontmoet. Door te midden van hen te zijn, voel je hoe vredig zij leven.

Dag 05 Trekking naar Australian camp

Na het ontbijt gaan we meteen op pad. De hele dag hebben we prachtig uitzicht over de bergen. Na een paar uur bereiken we het dorp Dhampus. Een rustig en sereen dorpje dat bijzonder mooi is. Het is een ideale plek om even weer "terug te keren naar de natuur" als je lang in het drukke stadsleven hebt doorgebracht. In Damphus nemen we heerlijk een uurtje rust om te genieten van de natuur en cultuur. Daarna hiken we door naar onze eindbestemming Australian camp. Hier kun je allerlei sporten beoefenen samen met de kinderen die daar zijn op het veld voor het hotel. 's Avonds gaan we even genieten van de zonsondergang.

Dag 06 Trekking naar Bhadaure.

Op naar het volgende dorpje, Bhadaure. Een dorp met een hele andere uitstraling, een andere cultuur maar waar we ook kunnen genieten van de uitzichten.

Dag 07 Trekking naar Panchase Bhanjyang.

Een heerlijke dag om te genieten van de natuur. In een woord, prachtig!

Dag 08 Trekking naar Bhumdi.

Zodra we beginnen met lopen, kijk je uit over de besneeuwde toppen van Panchase hill. Met de opkomende zon is dit adembenemend.

Dag 09 Trekking naar World peace stupa in Pokhara.

Een van de grootste toeristische trekpleisters in Pokhara is World peace stupa. Deze is gebouwd door boeddhistische monniken van de Japanse organisatie Nipponzan Myohoji. De stoepa biedt vele pittoreske natuurlijke attracties zodat je kunt genieten van culturele aspecten, uit kunt kijken over de vallei van Pokhara en Fewa meer als over de Himalaya bergen zoals Annapurna (8091 meter), Manasalu (8165 meter), Ganesh Himal (7446 meter), Machhapuchare( 6997 meter), Lamjung Himal( 6983 meter) en nog 15 anderen van ongeveer 6000 meter hoog. We blijven hier enkele uren voordat we naar Pokhara gaan.

Dag 10 Sightseeing in Pokhara

Wanneer het weer het toelaat beginnen we deze dag in Sarangkot om te kijken naar de prachtige zonsopgang. Pokhara is werkelijk een paradijs op aarde. We hebben een kleine selectie gemaakt van hetgeen daar allemaal te zien is. Je zult werkelijk onder de indruk zijn van  Bindabasini temple, Seti Gorge river, David fall, Mhadev caves en het prachtige meer.

Bindabasini
Midden op het meer ligt de Bindabasini tempel. Je kunt deze alleen per boot bereiken. Veel mensen brengen hier hun tijd door om rustig te picknicken of te genieten van de sfeer.

Seti George river
De Seti River passes doorkruist Pokhara. Maar je zult deze niet zien totdat je er bewust naar op zoek gaat. In het oude park in het noorden van Pokhara kun je het beste de rivier zien met de opvallend melkwitte kleur van het water.

David falls en Mahadev caves
Davis Falls is een waterval. Het water vormt onder de grond een soort tunnel voordat het de bodem bereikt. De tunnel is ongeveer 150 meter onder de grond en komt uit in de grotten (Mahadev betekent "grot onder de grond"). De waterval is naar een Zwitsers echtpaar vernoemd die in het water probeerde te zwemmen maar naar beneden werd getrokken door de stroming. Haar lichaam werd drie dagen later gevonden.

Dag 11 Reis naar Kathmandu.

Vandaag is de laatste dag dat je kunt genieten van het prachtige landschap. We gaan weer terug naar de hoofdstad van Nepal.

Dag 12 Rust en winkelen in Kathmandu

Dag 13 Vertrek

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.