Langtang Valley Trekking

In deze trekking word je meegenomen in de wonderen van de natuur. Wij hebben de Langtang vallei trekking voor je samengesteld maar met een kleine moeite kunnen we deze aanpassen aan je wensen. De Langtang vallei en Langtang Lirung zijn beroemd om de prachtige natuur. Tal van verschillende pittoreske landschappen trekken aan je voorbij. Je komt ook in aanraking met de Tamang bevolking en de tradities en cultuur van Boeddhisten. De vallei ligt dicht bij Kathmandu en wordt ook wel de Vallei van de gletsjers genoemd. De groene gevarieerde vegetatie, de rotsige trails over de heuvels, de talrijke bloemen en de meanderende rivieren dragen allebei bij aan de prachtige regio. De kleine nederzettingen heten je van harte welkom waardoor je ook een beeld krijgt van de bevolking. De meest prettige tijd om te reizen is vlak na het regenseizoen omdat dan alles begint te groeien en bloeien. Moeder natuur geeft je een prachtige vrije tijds beleving.

De opbrengst van deze reis gaat naar Nepali Children.

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Busreis naar Syabrubesi (1460 meter).

Na het ontbijt nemen we de bus naar de heuvels in het noordwesten van Kathmandu. Tijdens deze tocht kijk je uit over de bergen, de terras heuvels en de rustieke dorpen. In Trishuli Bazar nemen we een lunch om vervolgens door te rijden naar Dhunche en Syabrubesi.

Dag 03 Trekking naar Lama hotel (2340 meter).

Dit is onze eerste dag van onze hiking. We volgende de Langtang Khola rivier door dichte bossen en wandelen over verschillende hangbruggen. We komen langs een aantal tea houses. Ondanks dat we in een heuvelachtig landschap lopen, dat op en neer gaat, is de wandeltocht niet echt een grote uitdaging.

Dag 04 Trekking naar Langtang (3370 meter).

Vandaag lopen we in de richting van het dorp Mundu. We lopen nog steeds door een dicht bosgebied. Nadat we een flinke klim hebben gehad, laten we de bomen achter ons. We kunnen nu uitkijken over Langtang Linung. We komen ook door Langtang Village. Het is een gebied dat zwaar getroffen is door de aardbeving in 2015. Hier zijn ongeveer 400 slachtoffers gevallen. Het hele dorp en de infrastructuur werd verwoest. Stap voor stap wordt alles weer opgebouwd.

Dag 05 Trekking naar Kyanging Gomba (3800 meter).

We vervolgen onze reis naar Kyanging Gomba. Dit is een van de belangrijkste kloosters van de regio. We komen langs water molens, gebedswielen, chortens en heilige rotsen die vol staan met inscripties. We komen ook langs de grootste “mani wall” van Nepal die gemaakt is van steen. Sommige gebeden zijn hierop geschreven. Het idee was dat deze mee werden genomen door de wind. Na een relatief korte dag lopen, hebben we tijd genoeg om de omgeving verder te verkennen en in een boeddhistische omgeving te zijn.

Dag 06 Rustdag.

We bezoeken Tserko Ri (5000 meter) om te kijken naar de zonsopgang. Na het ontbijt wandelen we in de omgeving over onder andere de weiden voor yaks. We zijn op een hoogvlakte waardoor je de ijle lucht ervaart. Aan het einde van de dag gaan we naar Kanjin Gompa waarvandaan je de Himalaya goed kunt zien. Misschien zie je vanaf hier ook wel de gletsjers en tal van verschillende vogels en yaks.

Dag 07 Trekking naar Lama Hotel (2340 meter).

Na het ontbijt vervolgen we onze tocht naar Lama Hotel. Het is hoofdzakelijk bergafwaarts lopen. We lopen voornamelijk door het bos en volgen de stroming van de rivier. We komen door Tamang nederzettingen die nog steeds hun geloof en cultuur beoefenen die lijkt op die van de Tibetanen.

Dag 08 Trekking naar Syabrubesi (1460 meter).

We lopen vandaag weer voornamelijk bergafwaarts naar Syabrubesi. Het is een relatief eenvoudige tocht door prachtige groene vegetatie. Wanneer we aankomen in Syabrubesi is het tijd om te lunchen.

Dag 09 Terug naar Kathmandu (1315 meter).

Vandaag reizen we terug naar Kathmandu. Dit zal een reis zijn van ongeveer 9 uur per bus of SUV. Welke optie we kiezen is afhankelijk van het aantal deelnemers tijdens deze reis.

Dag 10 Vertrek.

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.