Mardi Himal trekking

Mardi Himall trekking begint met een verblijf in Kathmandu om verschillende tempels te bezoeken die op de UNESCO wereld erfgoedlijst staan: Pashupatinath, Boudha Stupa en Durbar Square. Vervolgens reizen we per bus naar een ander paradijs op aarde, Pokhara. Dit is een kleine stad waar het aangenaam is om wat dagen te verblijven. Van daaruit gaan we naar ook naar Sarangkot vanwege het prachtige uitzicht en de mogelijkheid om te kijken naar een prachtige zonsopgang. Daarna gaan we starten aan de Mardi Himal trekking. Deze tocht staat bekend vanwege zijn prachtige vergezichten over de Himalaya. Misschien is dit daarom wel een van de mooiste trektochten die je kunt maken in Nepal. Je wordt overdonderd door de prachtige natuur en de adembenemende sprookjesachtige uitkijk in de Annapurna regio. Het is een korte en avontuurlijke tocht. Mardi Himal ligt op de zuidhelling van Mt. Machhapuchhre die bekend staat als de Fishtail Mountain. Mardi Himal trekking bied je ook prachtige zonsopgang momenten over de beroemde berg Machhapuchare. Een onbeschrijflijke ervaring! Deze trekking is de meest pittoreske tocht van alle trektochten in Annapurna.

Mardi Himal

Mardi Himal dankt zijn naam aan Mount Mardi. De berg is 5200 meter hoog en ligt zo'n 25 kilometer van Pokhara. Het is de meest zuidelijke berg in het Annapurna gebied. We komen in deze trektocht niet hoger dan 4100 meter op Base Camp. De tocht staat bekend om zijn prachtige vergezichten, de slingerende beekjes, de terras heuvels en de variatie in vegetatie. Je loopt ook door bossen en kleine dorpjes waar je kennis maakt met de lokale bevolking. Je ervaart de vriendelijkheid en de gastvrijheid van de Nepalezen wat deze trektocht een extra prettige indruk geeft.

Data en type groepsreizen

13 dagen: Deze reizen bieden we aan voor iedereen die in Nepal wil wandelen en vooral kennis wil maken met de Himalaya. De wandelingen duren tussen de 7 en 10 uur per dag. Je loopt tussen de 15 en 20 kilometer per dag.

Data:

  • 26 november - 8 december 2016
  • in onderling overleg

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst in Kathmandu.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Bezoek aan Bhoudda, Durbar square en Pashupathinath.

Bhoudda
De eerste stoepa in Bodhnath werd gebouwd nadat de Tibetaanse koning, Songtsen Gampo, zich had bekeerd tot het boeddhisme. Het is een geweldig mooi gebouw met de grote witte koepel en de toren met daarop de ogen van Boeddha die alles kan zien. De legende vertelt dat hij deze stoepa heeft laten bouwen uit boetedoening omdat hij op een wrede manier zijn vader had vermoord. In de 14de eeuw is de stoepa verwoest en daarna weer herbouwd.

Het is een erg symbolisch bouwwerk dat het pad naar verlichting weerspiegelt vanuit de boeddhistische filosofie. De trappen vertegenwoordigen de aarde, de koepel (= kumbha) het water, de vierkante toren (= harmika) het vuur, de torenspits de lucht en de paraplu op de top is verbonden met de ether. De 13 niveaus in de toren vertegenwoordigen de stadia die mensen moeten doorlopen om Nirvana (= hoogste doel, onsterfelijkheid) te bereiken.

Stoepas werden oorspronkelijk gebouwd om heilige relikwieën te bewaren. Het is onduidelijk welk relikwie in deze stoepa ligt. Het kunnen de overblijfselen zijn van Boeddha, maar mischien ook wel een deel van het skelet van Siddhartha Gautama,de historische boeddha.  Bij de stoepa zie je 108 kleine afbeeldingen van Dhyani Buddha Amitabha (108 is een geluksgetal in de Tibetaanse cultuur) en een gebedswiel.

Durbar Square
Durbar Square vlak voor het royal palace van de voormalige koninklijke familie is een van de drie one of three Durbar (koninklijk paleis) Squares in de Kathmandu vallei in Nepal. Helaas is er veel verloren gegaan tijdens de aardbeving in 2015. Maar nog steeds kun je genieten van de spectaculaire architectuur, de vele tempels en handwerk van de Newar. 

Pashupathinath
's avonds gaan we naar Pashupathinath.
De Pashupatinath tempel is de grootste en meest bekende Hindoe tempel die ligt aan de Bagmati River.

Elke Hindoe moet deze tempel een keer in zijn leven bezocht hebben. Het tempelcomplexstaat op de UNESCO Wereld erfgoedlijst sinds 1979.

We wonen hier de "prayer of light" bij.

Dag 03 Met de bus naar Pokhara.

Deze tocht duurt ongeveer acht uur waarna we nog een half dagje over hebben voor sightseeing in Pokhara Valley (Phewa Lake, Barahi Temple, boating in Fewa Lake, Davis Falls, Gupteshwori Temple).

Dag 04 Met de taxi naar Phedi en dan hiking naar Deurali.

De taxirit duurt ongeveer een uur over een redelijk goed begaanbare weg. Daarna beginnen we met onze hiking naar het Pothana dorp Deurali (2150 m).

Dag 05 Trekking naar Forest Camp (3050 meter).

Na het ontbijt trekken we naar Forest Camp door verschillende Pothana dorpen. Het is een prachtige wandeling waarbij je ook een indruk krijgt hoe de mensen leven in de dorpjes.

Dag 06 Trekking naar High Camp (3900 meter).

Vandaag loop je door verschillende bossen en heb je spectaculaire panorama's richting Hiunchuli Peak en Annapurna South. We hebben aan de andere kant van de berg een bijzonder uitzicht op Fishtail and Annapurna Mountain range. We zien zelfs de Modi Khola vallei liggen in Annapurna Sanctuary.

Dag 07 Dagtocht naar het uitzichtpunt (Base camp) en terug naar High Camp.

We ontbijten erg vroeg om te gaan genieten van het uitzicht op Base Camp. Dit is het hoogste punt van onze reis (4100 meter).

Dag 08 Trekking naar Sidhing (3550 meter).

Vandaag hiken we vooral bergafwaarts naar zo'n 1600 meter door de schaduwrijke bossen en over de terrasheuvels. We komen door boerendorpjes en passeren interessante bruggetjes over de rivier. Het geeft alles bij elkaar een bijzonder idyllisch plaatje.

Dag 09 Trekking naar Lwang (1700 meter).

Lwang dorp, een prachtig dorpje dat bekend staat om het verbouwen van thee.

Dag 10 Trekking naar Phedi and drive to Pokhara.

Na een paar uur lopen, is het tijd om terug te keren per taxi naar Pokhara.

Dag 11 Busreis naar Kathmandu.

Vandaag is de laatste dag dat je kunt genieten van het prachtige landschap. We gaan weer terug naar de hoofdstad van Nepal.

Dag 12 Winkelen en ontspannen in Kathmandu.

Dag 13 Vertrek.

Vandaag heeft geen vast programma. We regelen een taxi voor je zodat je op tijd op het vliegveld zult zijn. Ongeveer 3 uur voor je vertrek word je opgehaald uit je hotel. Sorry voor jou ....... maar je reis zit er alweer op.