Nepal special trekking

Nepal special trekking begint met een verblijf in Kathmandu om verschillende tempels te bezoeken die op UNESCO Werelderfgoedlijst staan: Pashupatinath, Boudha Stupa en Durbar Square.

Vervolgens reizen we per bus naar een ander paradijs op aarde, Pokhara. Dit is een kleine stad waar het aangenaam is om wat dagen te verblijven. Van daaruit gaan we naar ook naar Sarangkot vanwege het prachtige uitzicht en de mogelijkheid om te kijken naar een prachtige zonsopgang.

Daarna gaan we starten aan de Mardi Himal trekking. Deze tocht staat bekend vanwege zijn prachtige vergezichten over de Himalaya. Misschien is dit daarom wel een van de mooiste trektochten die je kunt maken in Nepal. Je wordt overdonderd door de prachtige natuur en de adembenemende sprookjesachtige uitkijk in de Annapurna regio. Het is een korte en avontuurlijke tocht.

Mardi Himal ligt op de zuidhelling van Mount Machhapuchhre die bekend staat als de Fishtail Mountain. Mardi Himal trekking bied je ook prachtige zonsopgang momenten over de beroemde berg Machhapuchare. Een onbeschrijflijke ervaring!
Deze trekking is de meest pittoreske tocht van alle trektochten in Annapurna.

Daarna reizen we naar Lumbini, de geboorteplaats van Lord Gautam Buddha. Hier bezoeken we onder andere het heilige meer Puskarini en de prachtige Maya Devi Temple.

Vervolgens gaan we naar het Nationale Park Chitwan. Hier leven tal van beschermde dieren en het heeft een prachtig landschap. We zullen genieten van alle wildlife, natuur en de traditionele bevolking die daar leeft.

MARDI HIMAL Mardi Himal dankt zijn naam aan Mount Mardi. De berg is 5200 meter hoog en ligt zo'n 25 kilometer van Pokhara. Het is de meest zuidelijke berg in het Annapurna gebied. We komen in deze trektocht niet hoger dan 4100 meter op Base Camp. De tocht staat bekend om zijn prachtige vergezichten, de slingerende beekjes, de terras heuvels en de variatie in vegetatie. Je loopt ook door bossen en kleine dorpjes waar je kennis maakt met de lokale bevolking. Je ervaart de vriendelijkheid en de gastvrijheid van de Nepalezen wat deze trektocht een extra prettige indruk geeft.

De opbrengst van deze reis helpt Nepali Children.

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst in Kathmandu.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Sightseeing in Kathmandu.

Bhoudda
De eerste stoepa in Bodhnath werd gebouwd nadat de Tibetaanse koning, Songtsen Gampo, zich had bekeerd tot het boeddhisme. Het is een geweldig mooi gebouw met de grote witte koepel en de toren met daarop de ogen van Boeddha die alles kan zien. De legende vertelt dat hij deze stoepa heeft laten bouwen uit boetedoening omdat hij op een wrede manier zijn vader had vermoord. In de 14de eeuw is de stoepa verwoest en daarna weer herbouwd.

Het is een erg symbolisch bouwwerk dat het pad naar verlichting weerspiegelt vanuit de boeddhistische filosofie. De trappen vertegenwoordigen de aarde, de koepel (= kumbha) het water, de vierkante toren (= harmika) het vuur, de torenspits de lucht en de paraplu op de top is verbonden met de ether. De 13 niveaus in de toren vertegenwoordigen de stadia die mensen moeten doorlopen om Nirvana (= hoogste doel, onsterfelijkheid) te bereiken.

Stoepas werden oorspronkelijk gebouwd om heilige relikwieën te bewaren. Het is onduidelijk welk relikwie in deze stoepa ligt. Het kunnen de overblijfselen zijn van Boeddha, maar mischien ook wel een deel van het skelet van Siddhartha Gautama,de historische boeddha.  Bij de stoepa zie je 108 kleine afbeeldingen van Dhyani Buddha Amitabha (108 is een geluksgetal in de Tibetaanse cultuur) en een gebedswiel.

Durbar Square
Durbar Square vlak voor het royal palace van de voormalige koninklijke familie is een van de drie one of three Durbar (koninklijk paleis) Squares in de Kathmandu vallei in Nepal. Helaas is er veel verloren gegaan tijdens de aardbeving in 2015. Maar nog steeds kun je genieten van de spectaculaire architectuur, de vele tempels en handwerk van de Newar. 

Pashupathinath
's avonds gaan we naar Pashupathinath.
De Pashupatinath tempel is de grootste en meest bekende Hindoe tempel die ligt aan de Bagmati River.

Elke Hindoe moet deze tempel een keer in zijn leven bezocht hebben. Het tempelcomplexstaat op de UNESCO Wereld erfgoedlijst sinds 1979.

We wonen hier de "prayer of light" bij.

Dag 03 Met de bus naar Pokhara.

Deze tocht duurt ongeveer acht uur waarna we nog een half dagje over hebben voor sightseeing in Pokhara Valley (Phewa Lake, Barahi Temple, boating in Fewa Lake, Davis Falls, Gupteshwori Temple).

Dag 04 Met de taxi naar Phedi en dan hiking naar Deurali.

De taxirit duurt ongeveer een uur over een redelijk goed begaanbare weg. Daarna beginnen we met onze hiking naar het Pothana dorp Deurali (2150 meter).

Als deze route identiek is als Mardi Himal trekking dan kan deze gekopieerd worden.

Dag 05 Trekking naar Forest Camp (3050 meter).

Na het ontbijt trekken we naar Forest Camp door verschillende Pothana dorpen. Het is een prachtige wandeling door verschillende dorpen.

Dag 06 Trekking naar High Camp (3900 meter).

Vandaag loop je door verschillende bossen en zie je spectaculaire panorama's richting Hiunchuli Peak en Annapurna South. We hebben aan de andere kant van de berg een bijzonder uitzicht op Fishtail and Annapurna Mountain range. We zien zelfs de Modi Khola vallei liggen inAnnapurna Sanctuary.

Dag 07 Dagtocht naar het uitzichtspunt (Base Camp) en terug naar High Camp.

We ontbijten erg vroeg om te gaan genieten van het uitzicht op Base Camp. Dit is het hoogste punt van onze reis (4100 meter).

Dag 08 Trekking naar Sidhing (3550 meter).

Vandaag hiken we vooral bergafwaarts naar zo'n 1600 meter door de schaduwrijke bossen en over de terrasheuvels. We komen door het boerendorpje, passeren interessante bruggetjes over de rivier. Het geeft alles bij elkaar een bijzonder idyllisch plaatje.

Dag 09 Trekking naar Lwang (1700 meter).

Lwang dorp, een prachtig dorpje dat bekend staat om het verbouwen van thee.

Dag 10 Trekking naar Phedi and drive to Pokhara.

Na een paar uur lopen, is het tijd om terug te keren per taxi naar Pokhara.

Dag 11 Vertrek naar Lumbini.

Vandaag begint een zeer ontspannen deel van je vakantie. We beginnen met de rit naar Lumbini om vervolgens deze plaats op ons gemak te bezoeken.

Dag 12 Verblijf in Lumbini.

Lumbini
Lumbin, "The lovely", is een boeddhistische pelgrimage plaats. Volgens de legende bracht Queen Mayadevi Siddhartha Gautama ter wereld in 623 BCE. Gautama is de grondlegger van het boeddhisme. In Lumbini wordt stilgestaan bij het leven van Gautama Buddha. Lumbini heeft enorm veel tempels waaronder the Mayadevi tempel. Daarnaast zijn er tal van monumenten, kloosters, een meer met heilig water en een museum die allemaal in het teken staan van het boeddhisme. Het Heilige meer Puskarini heeft deze waarde gekregen omdat de moeder van Bhoedda hier een bad naam meteen na de geboorte van Bhoedda. Lumbini is toegevoegd aan de UNESCO wereld erfgoedlijst in 1997.

Dag 13 Reis naar Chitwan.

Op terugreis naar Kathmandu komen we bijna langs het Nationale park Chitwan. Het zou jammer zijn als we hieraan geen bezoekje zouden brengen.

Dag 14 Verblijf in Chitwan.

Chitwan National Park staat bekend om zijn jungle en zijn culturele activiteiten. Chitwan National Park behoort echt tot een van de grootste natuurwonderen en -schatten van Nepal. Zo heeft Chitwan valleien met tropische en subtropische bossen zoals Sal forests, Riverine forests (bomen die op vlakke erg hete gebieden groeien) en Grassland. Sal bos is ongeveer 70 percent van het park. Sal bladeren worden gebruikt voor lokale gerechten tijdens feesten en religieuze offers. Het gebied dat bekend staat als "Four Mile Forest" werd sinds 1951 gebruikt als jachtreservaat voor groot wild. In 1963 is het gebied ten zuiden van de Rapti rivier een neushoorn reservaat geworden.  Het hele gebied is in 1973 tot het eerste Nationaal park verklaard. UNESCO erkent het internationale belang van het unieke ecosysteem en heeft in 1984 Chitwan National Park tot wereld erfgoed benoemd. Het park herbergt meer dan 50 soorten zoogdieren, 500 soorten vogels en meer dan 55 soorten amfibieën, waaronder veel bedreigde diersoorten zoals One Horned Rhinoceros, Gaur, Bengaalse tijger, wilde olifanten, Four horned Antelope, Pangolin, Golden Monitor lizard, Python etc.Er zijn bijzondere vogels zoals Bengal Florican, Giant Hornbill, Black Stork en, White Stork.

Dag 15 Reis naar Kathmandu.

Vandaag zie je het laatste stukje van de natuurschoon van Nepal voordat we aankomen in de hoofdstad Kathmandu.

Dag 16 Winkelen en ontspanning in Kathmandu.

Na je vele indrukken is het nu tijd om even bij te komen. Daarom krijg je de mogelijkheid om deze dag in te vullen zoals je zelf wilt. Met een verblijf in Thamel zal je een bijzonder leuke dag hebben.

Dag 17 Vertrek.

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.