Nepali kitchen trekking

Tijdens deze trekking maak je kennis met de Nepalese keuken. Je gaat hier niet alleen van genieten, maar gaat ook zelf aan de slag om de Nepali manier van koken te leren. Je maakt zelf je maaltijden en de snacks. Natuurlijk krijg je daarbij de hulp van de lokale bevolking. Alle maaltijden zijn volledig biologisch, met lokale ingredienten. We leren koken op de traditionele Nepali manier. Een van de gedachten achter deze reis is dat je je bewust wordt hoe je gezond kunt blijven. IgoNepal.com helpt je een manier te vinden om gezond te leven door goed voor je te zorgen, een onvergetelijke vakantie aan te bieden. Een periode zonder stress en gezond, biologisch eten. We komen op verschillende lokaties waar we verblijven bij de lokale bevolking thuis. We bezoeken een viskwekerij en een permacultuur boerderij. Dit is de meest organische en natuurlijke manier om landbouw te bedrijven om zo een bijdrage te leveren aan de duurzaamheid van de aarde en een gezond lichaam.

De opbrengst van deze reis helpt Nepali Children.

PERMACULTURE
Permaultuur de meest natuurlijke manier om een evenwicht te vinden in het natuurlijke ecosysteem. Zowel de biologische landbouw als de sociale structuren worden gestimuleerd en dragen daarbij bij aan een duurzaam systeem.

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst in Kathmandu.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Naar National Botanic Garden.

De tuin bestrijkt een gebied van 82 hectare met verschillende topografieen en en tentoonstllingen. Daarvan is 35 hectare in verschillende soorten tuinen opgedeeld. Je vindt hier tal van medicinale en inheemse plantensoorten.

Dag 03 Naar een permacultuur boerderij.

Vandaag gaan we naar een permacultuur boederij. We leren meer over de manier waarop landbouw bedreven kan worden zonder chemicaliën, een gezonde levensstijl, en achtergrond informatie over de relatie tussen permacultuur en de duurzaamheid van de aarde.

Dag 04 Verblijf op de permacultuur boerderij.

Vandaag zijn we actief bezig op de boerderij. Het helpt je om beter geaard te voelen en om al het geleerde in de praktijk te brengen.

Dag 05 Naar Nuwakot.

De naam Nuwakot bestaat uit twee woorden: Nawa (negen) en kot (een regilieuze plaats bovenop een heuvel. Het kleine dorp Nuwakot, even ten zuiden van Trisuli Bazaar, is een van de verblijfplaatsen van de Newari die nog bijna hetzelfde is als tussen de 17de en 21ste eeuw.

Dag 06 Hiking naar Trisuli.

Vandaag maken we een ontbijt. We maken roti (brood). Daarna lopen we naar Trisuli. De tocht duurt ongeveer drie uur waardoor we tijd genoeg hebben voor sightseeing.

Dag 07 Hiking naar Shera

Vandaag maken we een lunch. Dit kost veel tijd omdat we linzen, rijst en curry maken. We verblijven in Madanpur.

Dag 8 Naar een viskwekerijen dan terug naar Madanpur.

Sinds eind jaren 60 wordt de forel in Nepal gekweekt. Helaas door het gebrek aan kennis en technologie kon de vis niet overleven. In 1988 is de vis opnieuw geïntroduceerd vanuit Japan. Ondertussen was er een onderzoekscentrum naar het kweken en houden van deze vissen.

De forel is een carnivor die de verhoogde proteine krijgt uit zuurstofrijk water. In de natuur eten ze ook allerlei water insecten en kleine visjes. De gecultiveerde vis, krijgen kunstmatige voeding met voldoende voedingsstoffen.

Wanneer we terug zijn in Madanpur gaan we een snack maken: Samosa en sel roti. Somosa is een gefrituurd of gebakken deeghapje dat gevuld is met gekruide aardappel, uien, bonen, linzen, groenten en soms zelfs vlees.

Sel roti is een Nepali tradtioneel thuis gemaakt, zoete ring van deeg. Het wordt vaak klaargemaakt tijdens Tihar. De rijstmeel wordt op smaak gemaakt met water, melk, olie, suiker, boter, kaneel en andere persoonlijke keuzes.

Dag 09 Hiking naar de biologische koffieboerderij en een biologische geiten en buffel houderij.

Vandaag bezoeken we twee verschillende soorten boerderijen. Een heeft een koffieplantage en de andere is een veehouderij.

Dag 10 Hiking door Kakani en door de heuvels van Kakani.

Vandaag maken we achor. Dit wordt gemaakt van verschillende soorten groenten en fruit dat wordt gemarineerd met olie en Indiaase kruiden. Sommige vruchtjes en groeten zijn zo klein dat ze geen enkele bewerking ondergaan.

Dag 11 Terug naar Kathmandu.

Voordat we Madanpur verlaten maken we nog een heerlijke (noodle) soep. Daarna pakken we de lokale bus voor een busrit van 3 uur naar Kathmandu.

Dag 12 Sightseeing in Kirtipur

Kirtipur is een oude stad in Nepal. Het ligt zo'n 5 kilometer ten zuidwesten van Kathmandu. Oorspronkelijk is het een Newar nederzetting. Dit zie je nog steeds terug in de culturele aspecten.

Bagh Bhairab Bagh Bhairab tempel is een van de meest populaire tempels die is toegewijd aan God Bhairab in de vorm van een tijger. Deze god wort beschouwd als de strijder van Kirtipur. The bevolking noemen dit Ajudeu, de opa god. Bhairab, een van de verschrikkelijkste en lelijkste vorm van Shiva, is de zowel de vernietiger als de overwinnaar. Ceremonies die in relatie staan met belangrijke gebeurtenissen in het leven zoals de kindertijd, pubertijd, huwelijk, bouwen van huizen gebeuren altijd in combinatie om de goden gunstig te stemmen.

Chilancho Stupa A Buddhist shrine, op de zuidelijke heuvel. Uma Maheshwar Uma Maheshwar temple (door de lokale bevolking Kwacho Dega genoemd) is een van de belangrijke trouwlokaties van Kirtipur. Deze pagoda-style drie verdiepingen tempel ligt op ht hoogste punt van Kirtipur (1414 meter). Natuurlijk is dit tegelijk ook een prachtig uitzichtspunt over de bergen Shri Kirti Bihar.
Bij de ingang van de stad zie je een boeddhistisch klooster dat in Thaise stijl is gebouwd.

Dag 13 Vertrek.

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.