Panch Pokhari Trekking (Five lake trekking)

De unieke Panch Pokhari trekking trails neemt je mee naar een van de pelgrimage plaatsen van het land. Deze plaats is erg populair bij zowel de Nepali als de Indiase bevolking. Daardoor komen er het hele jaar veel mensen met pieken tijdens festivals. De trekking is niet alleen voor de pelgrimages maar ook voor toeristen zeer de moeite waard vanwege de prachtige landschappen en twee heilige plaatsen.

Panch Pokhari heeft vijf heilige meren in de Rolwaling vallei ten noodoosten van Kathmandu. Deze meren zijn makkelijk per auto te bereiken en kost maar een uur of vijf reistijd. Speciaal voor Hindoes is dit een heilige plaats. Op een hoogte van 4100 meter is deze plaats dan ook van betekenis voor zowel de toeristen industrie als voor pelgrimage. Naast deze religieuze betekenis is de trekking ook zeer de moeite waard vanwege de uitzichten over de bergtoppen zoals Mount Kanchenjunga (8586 meter), Mount Makalu (8462 meter) the Jugal Himal Range en Rolwaling Himalaya Range.

De trekking neemt je meest langs de heuvels waar de heilige Dudh Kunda ligt. Deze staat lokaal bekend als Shorong Yul Lha. Het is een meer met een evengrote religieuze betekenis als Panch Pokhari. Het geloof is dat iedereen die hier een bad neemt, wordt ontdaan van zijn zonden en dat alle wensen gerealiseerd worden. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Everest Himalaya Range.

De opbrengst van deze reis helpt Nepali Children.

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Sightseeing in Kathmandu.

Na het ontbijt wandelen we over de oude handelsroute van Kathmandu: van Asan, Indra Chok naar Durbar square. Na de lunch bezoeken we Monkey temple en Pashupatinath voor de Prayer of Light.

Asan
Asan is een van de bekende historische locaties in Kathmandu. Het is beroemd om de handel die op straat wordt bedreven en het residentiële plein. Tal van lokale producten zijn op de markt te koop.

Indra Chowk
Een tocht door Indra Chowk is een tocht door het historische Kathmandu. De oude India-Tibet handelsroute is nu omgetoverd tot een opvallende markt met allerlei handelswaren. Het plein met de prachtige Hindoe tempel is genoemd naar Indra. In de Hindoe mythologie is hij de Koning van de hemel. Op weg naar de plaats waar we de toegangsbewijzen voor het Nationale park kunnen regelen, lopen we door Ratnapark. Dit park is genoemd naar koningin Ratna, de (tweede) vrouw van koning Mahendra. Het park is aangelegd voor hun kinderen.

Durbar Square
Durbar Square vlak voor het royal palace van de voormalige koninklijke familie is een van de drie one of three Durbar (koninklijk paleis) Squares in de Kathmandu vallei in Nepal. Helaas is er veel verloren gegaan tijdens de aardbeving in 2015. Maar nog steeds kun je genieten van de spectaculaire architectuur, de vele tempels en handwerk van de Newar. 

Swayambhunath
Na de lunch gaan we naar Swayambhunath de beroemde monkey tempel. Swayambhunath is een tempel met bijzondere architectuur bovenop de heuvel van Kathmandu. Het wordt ook wel de apen tempel genoemd, omdat hier tal van heilig verklaarde apen leven. Voor boeddhisten is deze tempel een van de belangrijkste pelgrimage plaats. Voor Tibetanen is Boudhanath belangrijker maar komt Sayambhunath op de tweede plaats.

Pashupathinath
's avonds gaan we naar Pashupathinath.
De Pashupatinath tempel is de grootste en meest bekende Hindoe tempel die ligt aan de Bagmati River.

Elke Hindoe moet deze tempel een keer in zijn leven bezocht hebben. Het tempelcomplexstaat op de UNESCO Wereld erfgoedlijst sinds 1979.

We wonen hier de "prayer of light" bij.

Dag 03 Reizen Chautara (1418 meter).

Vandaag reizen we naar het noordoosten van Kathmandu. Het is een lange reis over een afstand van 328 kilometer om Chautara te bereiken, de hoofdstad van het Sindhupalchowk district.

Dag 04 Trekking naar Phurse (2218 meter).

Phusre is een klein dorpje op 2045 meter hoogte. We steken de rivier over en maken dan een stijle klim naar Phusre. Dit is een klein dorpje met Tamang bewoners. Het is een vermoeiende tocht maar bij goed weer worden we dan beloond met uitzichten over onder andere de bergtoppen Gaurishankar en Dorjelakpa.

Dag 05 Trekking naar Kami Kharaka (2985 meter).

We laten Phusre achter ons liggen en we vervolgen onze stijle trail over een beboste bergrug. We lopen door bossen van verschillende soorten bomen totdat we de top bereiken. Hiervandaan kijken we uit over Jugal Himal Range, Gaurishankar en Dorje Lakpa. Uiteindelijk bereiken we de vlakte van Kami Kharaka waar we ook zullen overnachten.

Dag 06 Trekking naar Pauwa Bas (3000 meter).

Vandaag hebben we een bijna vlakke tocht waarbij we lopen langs de tijdelijke nederzettingen van nomaden. We lopen door bossen tot Pauwa Bas. Hier zullen we ook overnachten. Vele pelgrimages verblijven in dit dorp.

Dag 07 Trekking naar Hille Bhanjyang (3720 meter).

De tocht gaat verder door de bamboe, Rododendron, dennen- en eiken bossen tot de top waar Hille Bhanjyang ligt. Het is een dorp waar verschillende bevolkingsgroepen naast elkaar hun bestaan hebben. We zien hier een prachtige waterval en kunnen de rivier in de vallei van Hile Bhanjyang zien stromen.

Dag 08 Trekking naar Nasim Pati (3700 meter).

We ontbijten vroeg om vervolgens onze trail door de bossen voort te zetten. We komen uit op een enorme open vlakte. Dit geeft ons prachtige uitzichten op Jugal Himal Range en Gaurishankar Himal.

Dag 09 Trekking naar Panch Pokhari (Five Lakes) (4060 meter).

Vandaag bereiken we onze eindbestemming Panch Pokhari. Dit betekent Vijf meren. Het is voor gelovigen een heilige bestemming met de vijf heilige meren die naast elkaar liggen. We lopen via de Laurebina Pass naar Panch Pokhari. Hiervan zie je Jugal Himal Range, Gosaikunda en Rolwaling Himal Range liggen. In Janai Purnima (augustus) wordt er een grote fair georganiseerd.

Dag 10 Trekking naar Nasim Pati (3631 meter).

Vandaag begint onze terugtocht. We hiken weer via Laurebinayak Pass door de bossen naar Nasimpati.

Dag 11 Trekking naar Dukhang (2100 meter).

Vandaag lopen we weer door een bebost gebied met tal van soorten bomen en bloemen. De tocht duurt ongeveer zes uur voordat we Dukhang bereiken. Onderweg zien we overal gebedsvlaggen en chortens. Dukhang is een dorp waar vooral Sherpa en Tamang wonen.

Dag 12 Trekking naar Dhap (1200 meter).

Na een korte afdaling blijven we de Indrawati rivier volgen. Via de velden met verschillende gewassen zullen we het Tamang dorp Dhap bereiken.

Dag 13 Trekking naar Melamchipul Bazar (870 meter).

We blijven vandaag de Indrawati rivier volgen. We lopen door verschillende kleine dorpjes en over de terras velden. We zien het hydro power project in Melamchi. We bereiken Melamchipul Bazar waar we ook zullen overnachten.

Dag 14 Terug naar Kathmandu.

Onze terugreis naar Kathmandu zal ongeveer vier uur in beslag nemen.

Dag 15 Rustdag.

Vandaag kun je bijkomen in Kathmandu van alle inspanningen. Geniet van een dagje winkelen in Thamel. Natuurlijk kun je ook iets gaan bezichtigen.

Dag 16 Vertrek.

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.