Poonhill panorama trekking

Poonhill is een erg populaire trekking bestemming vanwege het mooie uitzicht. Vanaf de hoogte van 3164 meter kun je het hele pittoreske landschap overzien en genieten van de bergtoppen in de omgeving. Het is een erg makkelijke trekking voor Nepali begrippen. Iedereen met een gemiddelde conditie kan deze trekking volbrengen. We combineren de tocht naar Poonhill met een andere bijzondere plekken, Ghorepani. Het is niet alleen de natuurlijke omgeving maar ook de zonsopgang en zonsondergang maken deze trekking bijzonder. Je zult nooit vergeten hoe het is dat je zon langzaam achter de bergen ziet opkomen of ondergaan. We wandelen door de groene vegetatie en de kleurrijke bossen met een variatie aan bomen. Daarnaast zijn er warmwater bronnen, riviertjes en plattelandsdorpjes. Hier leven de mensen nog volgens de traditionele cultuur en tradities. Om naar het begin van de trekking te komen, reizen we per luxe touringcar bus van Kathmandu naar Pokhara.

We adviseren je om voor aanvang van de trekking een of twee dagen door te brengen in Kathmandu om te acclimatiseren. Na je trekking is het heerlijk om een dag te verblijven in het toeristen paradijs Pokhara.

De opbrengst van deze reis helpt Nepali Children.

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 OPTIE: Sightseeing in Kathmandu.

Durbar Square
Durbar Square vlak voor het royal palace van de voormalige koninklijke familie is een van de drie one of three Durbar (koninklijk paleis) Squares in de Kathmandu vallei in Nepal. Helaas is er veel verloren gegaan tijdens de aardbeving in 2015. Maar nog steeds kun je genieten van de spectaculaire architectuur, de vele tempels en handwerk van de Newar. 

Bhoudda
De eerste stoepa in Bodhnath werd gebouwd nadat de Tibetaanse koning, Songtsen Gampo, zich had bekeerd tot het boeddhisme. Het is een geweldig mooi gebouw met de grote witte koepel en de toren met daarop de ogen van Boeddha die alles kan zien. De legende vertelt dat hij deze stoepa heeft laten bouwen uit boetedoening omdat hij op een wrede manier zijn vader had vermoord. In de 14de eeuw is de stoepa verwoest en daarna weer herbouwd.

Het is een erg symbolisch bouwwerk dat het pad naar verlichting weerspiegelt vanuit de boeddhistische filosofie. De trappen vertegenwoordigen de aarde, de koepel (= kumbha) het water, de vierkante toren (= harmika) het vuur, de torenspits de lucht en de paraplu op de top is verbonden met de ether. De 13 niveaus in de toren vertegenwoordigen de stadia die mensen moeten doorlopen om Nirvana (= hoogste doel, onsterfelijkheid) te bereiken.

Stoepas werden oorspronkelijk gebouwd om heilige relikwieën te bewaren. Het is onduidelijk welk relikwie in deze stoepa ligt. Het kunnen de overblijfselen zijn van Boeddha, maar mischien ook wel een deel van het skelet van Siddhartha Gautama,de historische boeddha.  Bij de stoepa zie je 108 kleine afbeeldingen van Dhyani Buddha Amitabha (108 is een geluksgetal in de Tibetaanse cultuur) en een gebedswiel.

Swayambhunath
Na de lunch gaan we naar Swayambhunath de beroemde monkey tempel. Swayambhunath is een tempel met bijzondere architectuur bovenop de heuvel van Kathmandu. Het wordt ook wel de apen tempel genoemd, omdat hier tal van heilig verklaarde apen leven. Voor boeddhisten is deze tempel een van de belangrijkste pelgrimage plaats. Voor Tibetanen is Boudhanath belangrijker maar komt Sayambhunath op de tweede plaats.

Pashupathinath
's avonds gaan we naar Pashupathinath.
De Pashupatinath tempel is de grootste en meest bekende Hindoe tempel die ligt aan de Bagmati River.

Elke Hindoe moet deze tempel een keer in zijn leven bezocht hebben. Het tempelcomplexstaat op de UNESCO Wereld erfgoedlijst sinds 1979.

We wonen hier de "prayer of light" bij.

Dag 03 Reis naar Pokhara (910 meter).

Rond 6.30 uur word je opgehaald bij je hotel zodat we de toeristenbus naar Pokhara rond 7.00 uur kunnen nemen. De reis duurt ongeveer 8 uur naar het vriendelijke en rustige stadje Pokhara.

Dag 04 Trekking naar Tirkhe Dhunga (1495 meter).

Na het ontbijt rijden we naar Nayapul (50 kilometer). Dan begint onze trekking. Eerst lopen we zo'n 20 minuten naar Birethati, een welvarend dorp langs de Modi rivier. We trekken verder naar Hillen en dan naar het Magar dorp Ulleri. Na Ulleri kruisen we een riviertje waarna we bergopwaarts gaan. We eindigen in Tirkhe Dhunga.

Dag 05 Trekking naar Ghorepani (2850 meter).

Na het ontbijt steken we al snel der rivier Bhurungdi Khola over via een hangbrug. We lopen in de richting van een dorp. Het gaat langzaam bergopwaarts door velden, gevarieerde bossen om uit te komen bij Nangethanti. Hier zullen we onze lunch nuttigen waarna we weer verder door de bossen lopen naar Ghorepani.

Dag 06 Trekking naar Poonhill (3210 meter) – Tadapani (2520 meter).

We staan rond 4 uur op en wandelen naar Poonhill (3195 meter). Het is nog donker dus we gebruiken onze zaklamp en stokken om de weg te kunnen vinden. Wanneer we in Poonhill aankomen genieten we van het prachtige uitzicht en de zonsopgang. Daarna keren we terug naar Ghorepani voor het ontbijt. Daarna gaan we op pad naar Tadapani. (tada = ver, pani = water). Tadapani betekent dat het water over grote afstand aangevoerd moet worden. We vervolgen de trail over de bergruggen door pijnbomen en rhododendron bossen tot aan Deurali. Nadat we dalen bereiken we Banthanti voordat Tadapani bereiken.

Dag 07 Trekking naar Ghandruk (1950 meter).

Na het ontbijt gaan we onderweg naar Ghandruk. Na ongeveer vier uur lopen bereiken we dit Gurung dorp. Het is de belangrijkste Gurung gemeenschap van Nepal waar veel Gorkha soldaten wonen. Het geeft een prachtig uitzicht op Annapurna South, Machhapurchhe en Himachuli. Hier is een ACAP kantoor dat je meer informatie over de omgeving kan geven en alle activiteiten.

Dag 08 Trekking naar Pokhara (1910 meter).

Vandaag is de laatste dag dat we trekken om daarna de bus te nemen naar Pokhara.

Dag 09 OPTIE: Sightseeing in Pokhara.

Wanneer het weer het toelaat beginnen we deze dag in Sarangkot om te kijken naar de prachtige zonsopgang. Pokhara is werkelijk een paradijs op aarde. We hebben een kleine selectie gemaakt van hetgeen daar allemaal te zien is. Je zult werkelijk onder de indruk zijn van  Bindabasini temple, Seti Gorge river, David fall, Mhadev caves en het prachtige meer.

Bindabasini
Midden op het meer ligt de Bindabasini tempel. Je kunt deze alleen per boot bereiken. Veel mensen brengen hier hun tijd door om rustig te picknicken of te genieten van de sfeer.

Seti George river
De Seti River passes doorkruist Pokhara. Maar je zult deze niet zien totdat je er bewust naar op zoek gaat. In het oude park in het noorden van Pokhara kun je het beste de rivier zien met de opvallend melkwitte kleur van het water.

David falls en Mahadev caves
Davis Falls is een waterval. Het water vormt onder de grond een soort tunnel voordat het de bodem bereikt. De tunnel is ongeveer 150 meter onder de grond en komt uit in de grotten (Mahadev betekent "grot onder de grond"). De waterval is naar een Zwitsers echtpaar vernoemd die in het water probeerde te zwemmen maar naar beneden werd getrokken door de stroming. Haar lichaam werd drie dagen later gevonden.

Dag 10 Reis naar Kathmandu.

Vandaag is de laatste dag dat je kunt genieten van het prachtige landschap. We gaan weer terug naar de hoofdstad van Nepal.

Day 11 Depature.

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.