Rara Trekking

Rara trekking geeft je de gelegenheid om anders te gaan denken over wat natuur nu werkelijk is. Deze schoonheid kom je bijna nergens anders tegen. Het is een zeldzaamheid om zo'n mooie omgeving tegen te komen. Het heeft tal van vers waterbronnen. Het ligt in Mugu District van Karnali Zone in Far western Nepal. Het lijkt een vergeten oord maar jaarlijks komen er meer bezoekers dan op de populaire plaatsen. Het meer is omgeven met prachtige natuur dat 5 km2 omvat. Mensen van over de hele wereld komen hier om de natuur te verkennen. Rara ligt op een hoogte van 3060 meter en wordt omgeven door jeneverbes-, dennenbomen en sparren bossen.

De opbrengst van deze reis helpt Nepali Children.

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Sightseeing in Kathmandu.

We bezoeken Durbar Square, Swayambhunath Temple, Bauddhanath Stupa en s'avonds de Pashupatinath Temple.

Durbar Square
Durbar Square vlak voor het royal palace van de voormalige koninklijke familie is een van de drie one of three Durbar (koninklijk paleis) Squares in de Kathmandu vallei in Nepal. Helaas is er veel verloren gegaan tijdens de aardbeving in 2015. Maar nog steeds kun je genieten van de spectaculaire architectuur, de vele tempels en handwerk van de Newar. 

Swayambhunath
Na de lunch gaan we naar Swayambhunath de beroemde monkey tempel. Swayambhunath is een tempel met bijzondere architectuur bovenop de heuvel van Kathmandu. Het wordt ook wel de apen tempel genoemd, omdat hier tal van heilig verklaarde apen leven. Voor boeddhisten is deze tempel een van de belangrijkste pelgrimage plaats. Voor Tibetanen is Boudhanath belangrijker maar komt Sayambhunath op de tweede plaats.

Bhoudda
De eerste stoepa in Bodhnath werd gebouwd nadat de Tibetaanse koning, Songtsen Gampo, zich had bekeerd tot het boeddhisme. Het is een geweldig mooi gebouw met de grote witte koepel en de toren met daarop de ogen van Boeddha die alles kan zien. De legende vertelt dat hij deze stoepa heeft laten bouwen uit boetedoening omdat hij op een wrede manier zijn vader had vermoord. In de 14de eeuw is de stoepa verwoest en daarna weer herbouwd.

Het is een erg symbolisch bouwwerk dat het pad naar verlichting weerspiegelt vanuit de boeddhistische filosofie. De trappen vertegenwoordigen de aarde, de koepel (= kumbha) het water, de vierkante toren (= harmika) het vuur, de torenspits de lucht en de paraplu op de top is verbonden met de ether. De 13 niveaus in de toren vertegenwoordigen de stadia die mensen moeten doorlopen om Nirvana (= hoogste doel, onsterfelijkheid) te bereiken.

Stoepas werden oorspronkelijk gebouwd om heilige relikwieën te bewaren. Het is onduidelijk welk relikwie in deze stoepa ligt. Het kunnen de overblijfselen zijn van Boeddha, maar mischien ook wel een deel van het skelet van Siddhartha Gautama,de historische boeddha.  Bij de stoepa zie je 108 kleine afbeeldingen van Dhyani Buddha Amitabha (108 is een geluksgetal in de Tibetaanse cultuur) en een gebedswiel.

Pashupathinath
's avonds gaan we naar Pashupathinath.
De Pashupatinath tempel is de grootste en meest bekende Hindoe tempel die ligt aan de Bagmati River.

Elke Hindoe moet deze tempel een keer in zijn leven bezocht hebben. Het tempelcomplexstaat op de UNESCO Wereld erfgoedlijst sinds 1979.

We wonen hier de "prayer of light" bij.

Dag 03 Vlucht naar Nepalgunj (150 meter).

De vlucht naar Nepalgunj, gesitueerd in West Nepal, duurt ongeveer een uur. Nepalgunj ligt dicht tegen de grens met India en is ook de toegangspoort tot Simikot, Humla. Het is een interessante Terai stad waar je in aanraking komt met verschillende Nepali culturen. In Nepalgunj bezoeken we de lokale markt, een kleine dierentuin en omliggende dorpen.

Dag 04 Vlucht naar Jumla (2540 meter).

Na het ontbijt verlaten we de Terai vlakte van Nepalgunj en vliegen naar het heuvelachtige landschap van Jumla. Het is een van de minst toegankelijke districten van Nepal. Het ligt aan de voet van de heuvel Sisne Himalya. Het is ook de toegangspoort tot de landelijke Karnali regio.

Dag 05 Trekking naar Chere Chaur (3055 meter).

Vandaag is de eerste dag van onze trekking. We verlaten Jumla en klimmen naar Chere Chaur aan de Jugad Khola. Onderweg komen we langs Khalanga Bazaar. Dit is een kleine markt voor de dorpen in de buurt. We komen ook langs een aantal dorpen en een tempel voordat we onze eindbestemming van vandaag bereiken.

Dag 06 Trekking naar Chalachaur (2980 meter).

We nemen de westelijke trail en klimmen langzaam tot de Jaljala pass op 3580 meter. We steken deze pas over. Daarna wordt de trail veel stijler totdat we Jaljala Chaur bereiken. Vanaf hier nemen we een stijle trail naar Rara Lake Circuit totdat we Chalachaur bereiken.

Dag 07 Trekking naar Sinja Valley (2490 meter).

We klimmen vandaag verder naar Sinja Valley Onderweg komen we langs verschillende dorpen waaronder Jaljala Khola (riviertje). Sinja Valley speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Nepal. Het is de hoofdstad van Khase Kingdom in de 12de tot 14de eeuw. Paleizen, tempels, ruïnes werden ontdekt door onderzoekers van het Department of Archaeology at Cambridge University.

Dag 08 Trekking naar Ghorosingha (3050 meter).

Vandaag verlaten we Sinja via een omhooggaande trail langs de Hima River. Vanaf het dorp nemen we een stijle trail die overgaat in een makkelijker begaanbare weg tot Laha Village. Vanaf Laha moeten we weer een flinke klim maken totdat we bij Ghorosingha zijn langs de Ghatte khola (rivier).

Dag 09 Trekking naar Rara Lake (3010 meter).

Na het ontbijt beginnen we met een stevige klim. Onze trail is langs Chuchhemara Danda waarvandaan we een mooi uitzicht hebben over de Himalayan, langs het grote en rustige Rara meer en de groene vegetatie van Rara National Park. Onderweg komen we langs Khatyar Khola Camp en enkele dorpen waaronder Murma. Vanaf Murma wordt onze route eenvoudiger. We lopen naar Chapri waar ook het hoofdkwartier is van Rara National Park.

Dag 10 Verkennen van Rara Lake.

Rara meer is een van de grootste verswater meren van Nepal. Na het ontbijt lopen we langs het azuur blauwe water, dat ook wel Mahendra Taal wordt genoemd; een vernoeming naar koning Mahendra. We kunnen een boottocht maken om de verschillende soorten vis te spotten. Aan de zuidzijde van het meer ligt de bergtop Chuchemara Peak en ten noorden liggen de bergtoppen Ruma Kand en Malika Kand.

Dag 11 Trekking naar Pina (2440 meter).

Vandaag hebben we een een makkelijke trail. Er is nauwelijks hoogteverschil tot Gamgadhi. Dit is het hoofdkwartier van het plattelandsdistrict Mugu. Van Gamgadhi dalen we snel af naar Pina waar we de nacht doorbrengen.

Dag 12 Trekking naar Bumra (2850 meter).

Vandaag dalen we af via de Ghurchi Lagna pass op 3480 meter. We dalen via verschillende dorpen totdat we Bumra bereiken. Bumra wordt ook wel Nauri Ghat genoemd.

Dag 13 Trekking naar Jumla (2540 meter).

We steken vandaag de Hima rivier over via twee hangbruggen. We hiken verder bergafwaarts. Na een paar uur komen we bij een warm waterbron. Het is heerlijk om jezelf hier even onder te dompelen. Vlak daarna komen we bij de Danphe Lagna pass op 3691 meter. Nadat we Cherechaur hebben bereikt, volgen we dezelfde trail als een paar dagen geleden totdat we Jumla bereiken.

Dag 14 Vlucht naar Nepalgunj en naar Kathmandu.

Van Jumla vliegen we eerst naar Nepalgunj en daarna naar Kathmandu. Hier kunnen we ons even opfrissen en bijkomen. 's Avonds nemen we afscheid met een farewell diner om te vieren dat we deze trekking succesvol hebben afgerond.

Dag 15 Vertrek.

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.