Royal trekking / Koninklijke trekking

De Royal trekking is geschikt voor hiking en laat je lopen over de lagere delen in de buurt van Pokhara. Regelmatig zie je overal de bergen. Doordat de natuur hier zo mooi is, komen er veel bezoekers. De trail is voor het eerst gelopen door de Prins van Wales in 1980. Daardoor heeft het de naam Royal trekking gekregen. Wanneer je van natuur houdt, dan is deze tocht erg interessant voor je. Het is een korte en eenvoudig begaanbare route. Zelfs als je fysieke gezondheid niet optimaal is, kun je deze trekking goed volbrengen zonder al te veel problemen. Het wordt natuurlijk nog leuker als je dit samen doet met familie of vrienden.

De opbrengst van deze reis helpt Nepali Children.

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst.

Zodra je jouw reis naar Kathmandu hebt geboekt, geef je de vluchtgegevens aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je die dag met een taxi wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.

Dag 02 Sightseeing in Kathmandu.

Vandaag krijg je een rondleiding door Kathmandu langs een aantal historische en spirituele plaatsen. Deze staan allemaal op de Werelderfgoed lijst: Durbar Square, Pashupatinath, Swayambhunath en Bouda.

Durbar Square
Durbar Square vlak voor het royal palace van de voormalige koninklijke familie is een van de drie one of three Durbar (koninklijk paleis) Squares in de Kathmandu vallei in Nepal. Helaas is er veel verloren gegaan tijdens de aardbeving in 2015. Maar nog steeds kun je genieten van de spectaculaire architectuur, de vele tempels en handwerk van de Newar. 

Pashupathinath
's avonds gaan we naar Pashupathinath.
De Pashupatinath tempel is de grootste en meest bekende Hindoe tempel die ligt aan de Bagmati River.

Elke Hindoe moet deze tempel een keer in zijn leven bezocht hebben. Het tempelcomplexstaat op de UNESCO Wereld erfgoedlijst sinds 1979.

We wonen hier de "prayer of light" bij.

Swayambhunath
Na de lunch gaan we naar Swayambhunath de beroemde monkey tempel. Swayambhunath is een tempel met bijzondere architectuur bovenop de heuvel van Kathmandu. Het wordt ook wel de apen tempel genoemd, omdat hier tal van heilig verklaarde apen leven. Voor boeddhisten is deze tempel een van de belangrijkste pelgrimage plaats. Voor Tibetanen is Boudhanath belangrijker maar komt Sayambhunath op de tweede plaats.

Bhoudda
De eerste stoepa in Bodhnath werd gebouwd nadat de Tibetaanse koning, Songtsen Gampo, zich had bekeerd tot het boeddhisme. Het is een geweldig mooi gebouw met de grote witte koepel en de toren met daarop de ogen van Boeddha die alles kan zien. De legende vertelt dat hij deze stoepa heeft laten bouwen uit boetedoening omdat hij op een wrede manier zijn vader had vermoord. In de 14de eeuw is de stoepa verwoest en daarna weer herbouwd.

Het is een erg symbolisch bouwwerk dat het pad naar verlichting weerspiegelt vanuit de boeddhistische filosofie. De trappen vertegenwoordigen de aarde, de koepel (= kumbha) het water, de vierkante toren (= harmika) het vuur, de torenspits de lucht en de paraplu op de top is verbonden met de ether. De 13 niveaus in de toren vertegenwoordigen de stadia die mensen moeten doorlopen om Nirvana (= hoogste doel, onsterfelijkheid) te bereiken.

Stoepas werden oorspronkelijk gebouwd om heilige relikwieën te bewaren. Het is onduidelijk welk relikwie in deze stoepa ligt. Het kunnen de overblijfselen zijn van Boeddha, maar mischien ook wel een deel van het skelet van Siddhartha Gautama,de historische boeddha.  Bij de stoepa zie je 108 kleine afbeeldingen van Dhyani Buddha Amitabha (108 is een geluksgetal in de Tibetaanse cultuur) en een gebedswiel.

Dag 03 Reis naar Pokhara.

Hier zijn tal van mogelijkheden voor sightseeing. In de middag zullen we een aantal plaatsen bezoeken zoals Fewa Lake, Devi’s water fall, Museum, Tibetan refugee settlement and Gupteshower cave.

Fewa lake
Wanneer je het leuk vindt, is er de mogelijkheid om een boottocht te maken op Fewa Lake. In het midden van dit meer is een mooie tempel die echt de moeite waard is om te bezoeken.

David falls en Mahadev caves
Davis Falls is een waterval. Het water vormt onder de grond een soort tunnel voordat het de bodem bereikt. De tunnel is ongeveer 150 meter onder de grond en komt uit in de grotten (Mahadev betekent "grot onder de grond"). De waterval is naar een Zwitsers echtpaar vernoemd die in het water probeerde te zwemmen maar naar beneden werd getrokken door de stroming. Haar lichaam werd drie dagen later gevonden.

Dag 04 Trekking naar Kalikasthan (1370 meter).

Vandaag rijden we eerst naar Bijayapur Khola. Hiervandaan begint onze tocht. We lopen een uurtje door de velden en steken een rivier over. Daarna gaan we bergopwaarts naar Kalikasthan. Halverwege genieten we van onze lunch waarna we weer verder klimmen. We komen vroeg in Kalikasthan aan waardoor we nog tijd hebben om de omgeving te verkennen.

Dag 05 Trekking naar Syaklung (1730 meter).

Na het ontbijt lopen we over de heuvelrug waardoor we goed zicht hebben op Annapurna en Lamjung Himal. We lopen door verschillende dorpjes en kunnen ook kennismaken met de lokale bevolking.

Dag 06 Trekking naar Chisapani (1550 meter).

Vandaag hebben we de kans om de levensstijl van de Gurung bevolking te zien. Halverwege maken we een afdaling van 400 meter om vervolgens weer 600 meter bergopwaarts te lopen naar Chisapani. Hier hebben we prachtig panorama van de Himalaya. Je ziet Dhaulagiri, de westzijde van Annapurna.

Dag 07 Trekking naar Pokhara.

Vandaag lopen we tot halverwege de heuvel tot Tupatal en klimmen dan weer 200 meter omhoog naar Sundare Danda. We lopen weer 15 minuten bergopwaarts naar Begnas Tal. Hier zullen we een uurtje op het meer rondvaren. We nemen de bus daarna naar Pokhara om ons in te checken in het hotel en rustig te genieten van Lake side.

Dag 08 Reis naar Kathmandu.

Het is tijd om terug te reizen naar de hoofdstad met de toeristenbus.

Dag 09 Vertrek.

Deze dag heeft geen vast programma.
Wij zorgen ervoor dat er een taxi voor je klaar staat die je op tijd naar het vliegveld brengt.
Ongeveer drie uur voor vertrek van je vliegtuig word je opgehaald bij je hotel. Helaas jouw Nepalese ervaring zit er dan alweer op.