Sikles trekking

Sikles trekking laat je kennismaken met het platteland van Pokhara. Na een korte rit met de lokale bus beginnen we met hiken van Arba naar Sikles. De trekking eiding bij Lakes of Begnas. Je zult onder de indruk zijn van het prachtig groene landschap, de rivierbedding van Madi Nadi rivier and de bossen. Met mooi weer heb je prachtige uitzichten over de Annapurna and Fishtail.

Sikles is een Gurung dorp dat anders is dan alle andere dorpen. Het is een heel erg oud dorp, waar mensen er een traditionele levensstijl op na houden. De meeste mannen zijn soldaten en hun afwezigheid is ook goed te merken. Maar ook de gewoonten van soldaten vind je terug: alles is goed georganiseerd, gestructureerd en gedisciplineerd.

Nadat je dit indrukwekkende dorp hebt, vervolgen we onze weg richting lake of Begnas. Het is een erg populaire plaats voor veel toeristen die zich een dagje willen vermaken aan het water en een rustige omgeving.

Deze trekking is door iedereen goed te volbrengen. Wanneer je moe bent van het lopen, kunnen we altijd een bus pakken, de tractor of vrachtauto die je meeneemt naar de plaats van je bestemming.

Het gebied tussen Pokhara en Sikles wordt maar door weinig mensen bezocht. Daardoor komen de bewoners van de dorpen weinig in contact met toeristen. Daardoor is het onderweg soms lastig om een ontbijt of een lunch te verkrijgen. Maar overal vind je noodle soep of we zorgen dat we zelf wat te snacken bij ons hebben.

De opbrengst van deze trekking helpt Nepali children (www.NepaliChildren.com)

Toelichting op het programma

Dag 01 Aankomst in Pokhara

Wanneer je met de toeristenbus van Kathmandu naar Pokhara gaat, kom je ongeveer om 15.00 uur aan in Pokhara. We wachten op je bij het busstation en brengen je naar je hotel. Wanneer je het leuk vindt, is er de mogelijkheid om een boottocht te maken op Fewa Lake. In het midden van dit meer is een mooie tempel die echt de moeite waard is om te bezoeken. Na de boottocht heb je nog tijd genoeg om langs de vele winkeltjes te slenteren en om je diner te hebben in een lokaal restaurant. We adviseren je om Curry bat of dalh bat te eten omdat dit het favoriete gerecht is van Nepali twee keer per dag.

Waneer je per vliegtuig komt, laat ons dan weten hoe laat je landt. We komen je halen en brengen je naar je hotel. Wanneer je die dag wilt gebruiken voor sightseeing willen we je graag begeleiden.

Dag 02 Trekking van Arba naar Taprang

Om 7.30 uur verlaten we het hotel voor een goed ontbijt. Daarna nemen we de lokale bus naar Arba. De rit duurt ongeveer een uur. Vanaf daar wandelen we door een prachtig gebied. Als het helder weer is, kijk je uit over de Annapurna en fishtail. Het is een eenvoudige tocht zonder erg steile hellingen. We lunchen in Gurung Chhachowk. Het enige dat ze ons kunnen aanbieden is noodle soep. Na de lunch lopen we nog een uur of vier naar Taprang. Wanneer de tocht te lang voor je is, kun je dat aangeven bij de gids. Op elk moment kunnen we lokaal vervoer nemen naar de eindbestemming.

Dag 03 Trekking naar Sikles

Met mooi weer heb je vandaag opnieuw prachtige uitzichten op de bergen vanaf Taprang. Het is een werkelijke eye catcher tijdens het ontbijt. Onze gastheer zal je roti (brood) met curry als ontbijt serveren.

Na het ontbijt gaan we met een omweg naar Sikles, omdat de korte route erg moeilijk vol te houden is voor ongeoefende lopers. We lopen vandaag veel door de bossen. Je zult verschillende soorten bomen zien, diverse vogels en vlinders.

Wanneer je de uitdaging aan wilt gaan, kunnen we ook de “shortcut nemen”. Ook voor vandaag geldt dat we op elk moment de wandeling kunnen afbreken door met lokaal vervoer naar de eindbestemming te gaan.

Dag 04 Sightseeing Sikles

In Sikles bezoeken we het museum en lopen we door het dorp. Het is erg indrukwekkend om met de Gurung bevolking te praten en hun traditionele levensstijl en handwerk te zien. Ze gebruiken nog steeds erg oude hulpmiddelen. In Sikles beleef je de Gurung cultuur. Je zult dit nooit meer vergeten.

Dag 05 Trekking naar Yangjakot

Vandaag beginnen we met een fysiek zware uitdaging: twee uur traplopen naar beneden totdat we bij de rivierbedding zijn. Daarna is het weer een eenvoudige tocht. We lopen door de rivierbedding en kijken vanaf daar naar de besneeuwde bergtoppen.

Ook vandaag zal het niet makkelijk zijn om een lunch te bemachtigen. In Chansu zullen ze noodle soep voor ons maken. Na de lunch kun je kiezen hoe we verder reizen: we kunnen nog een uur of vier lopen naar Yangiakot of de bus nemen.

Dag 06 Trekking naar Kotbari

Vandaag kun je opnieuw genieten van een heerlijke wandeling en de prachtige uitzichten.

Dag 07 Trekking naar Begnas Tal Bazar

Veel mensen vinden het heerlijk om een dag aan het prachtige meer Begnas Tal door te brengen. Er heerst een oase van rust, je kunt met een bootje het water op of even een frisse duik nemen.

Dag 08 Met de bus terug naar Pokhara voor vertrek

's Morgens vroeg nemen we de bus naar Pokhara. Je hebt nu verschillende mogelijkheden om de dag door te brengen. Je kunt sightseeing maar ook het vliegtuig terug nemen. Wij kunnen de busticket of vliegtuig ticket voor je regelen.